Zanetti másfél év után ismét kerettag

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 10:26
Javier Zanetti közel másfél éves szünet után ismét meghívott kapott az argentin labdarúgó-válogatottba, amely február 7-én a világbajnoki döntős francia együttes vendége lesz. Az Internazionale 33 éves védője 102 alkalommal jutott szóhoz a nemzeti tizenegyben, de legutóbb 2005 novemberében léphetett pályára.
Utána azonban már nem élvezte Jose Pekerman szövetségi kapitány bizalmát, aki nem is vitte ki az Inter légiósát a németországi vb-re.

A világbajnokságot követően Alfio Basilét nevezték ki szakvezetőnek, aki valószínűleg az eddigi sikertelenségek miatt is hívta meg a védelem megerősítésére Zanettit.

A németországi csúcsesemény óta az argentinok 3-0-ra kaptak ki az ősi rivális braziloktól Londonban, majd a Spanyolország ellen 2-1-es vereség következett.

Franciaországban három újonc is szóhoz juthat a Basile-gárdában, közülük Európában egyértelműen a nemrég a Real Madridhoz szerződött Fernando Gago a legismertebb.

Rajta kívül a Real Mallorcában szereplő Jonas Gutierrez és az FC Portót erősítő Lisandro Lopez sem futballozott még az A-válogatottban.

Lionel Messi, Carlos Tevez, Juan Pablo Sorin és Pablo Zabaleta sérülés miatt nem állhat Alfio Basile rendelkezésére.

AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT KERETE

  • Kapusok: Roberto Abbondanzieri (Getafe), Leonardo Franco (Atlético Madrid)
  • Védők: Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Milito (Real Zaragoza), Nicolas Burdisso (Internazionale), Javier Zanetti (Internazionale), Gabriel Heinze (Manchester United), Fabricio Fuentes (Villareal), Rodolfo Arruabarrena (Villareal)
  • Középpályások: Fernando Gago (Real Madrid), Aldo Duscher (Deportivo La Coruna), Esteban Cambiasso (Internazionale), Luis Gonzalez (FC Porto), Leandro Somoza (Villarreal), Pablo Aimar (Real Zaragoza), Jonas Gutierrez (Real Mallorca)
  • Csatárok: Javier Saviola (Barcelona), Sergio Agüero (Atlético Madrid), Diego Milito (Real Zaragoza), Hernan Crespo (Internazionale), Lisandro Lopez (FC Porto)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik