Dunga alig aludt a két gólos vereség után, de nem keseredett el

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 10:02
Carlos Dunga alig aludt a Mexikótól elszenvedett 2-0-s vereség után, de állítja, a brazil labdarúgó-válogatott nem nyújtott rossz teljesítményt első mérkőzésén a venezuelai Copa Americán. A szakvezető szerint a pocsék helyzetkihasználás okozta együttese bukását, de állítja, a folytatás sokkal sikeresebb lesz.
Carlos Dunga biztos a javításban
Reuters
Carlos Dunga biztos a javításban
Carlos Dunga biztos a javításban
Reuters
Carlos Dunga biztos a javításban

„Brazília sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint a Törökország elleni mérkőzésen, csak a labda nem akart eljutni a hálóig” – kezdte értékelését a korábbi kiváló középpályás, az 1994-ben világbajnok nemzeti tizenegy kapitánya.

Vagyis Dunga úgy véli, a Copa America előtti utolsó, gólnélküli döntetlennel zárult felkészülési találkozón szerényebb produkciót mutatott a dél-amerikai sztárcsapat.

„Egy mérkőzés elveszítése még nem jelenti azt, hogy minden rossz volt, a győzelem sem azt mutatja, hogy tökéletes a teljesítmény. Persze tény, Brazíliának mindig nyernie kell! Hozzá kell szoknunk a hatalmas nyomáshoz és az elvárásokhoz. Meg kell találni a megoldást a vereség utáni javításra” – jelentette ki a brazilok szakvezetője.

Dunga ezt követően elárulta, alig aludt a kudarc után.

„Mindig nehezen nyugszom meg a vereségek után. A győzelmeket követően pedig a magas adrenalinszint okoz álmatlan órákat” – jegyezte meg a szakember.

Brazília vasárnap az Ecuador ellen 3-2-es győzelemmel rajtoló Chile ellen lép pályára Maturinban, s annak ellenére nehéz feladat vár rá, hogy a legutóbbi két összecsapáson 5-0-ra és 4-0-ra nyert. Utóbbi találkozóra márciusban került sor.

„Alig volt helyzetünk, de szinte minden lehetőséget kihasználtunk. Örülök annak, hogy vasárnap játsszuk a mérkőzést, mert nem kell sokat várnunk a javításra. Nagyon magabiztosak vagyunk, biztos, hogy javítunk” – zárta mondandóját Carlos Dunga.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik