Michel Platini enyhítené Európa nagy klubjainak hatalmát

Vágólapra másolva!
2007.03.15. 13:47
Az év elején megválasztott UEFA-elnök szerint túl könnyű dolguk van a sztárcsapatoknak azzal, hogy a nem kerülhetnek össze egymással a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Michel Platini szeretné, ha többek között az angol, a spanyol és az olasz bajnokság automatikusan nem főtáblára kerülő csapatai több selejtezőkört játszanának.
Kérdés, Platini (képünkön) elképzelései mikor valósulnak meg
Kérdés, Platini (képünkön) elképzelései mikor valósulnak meg
Kérdés, Platini (képünkön) elképzelései mikor valósulnak meg
Kérdés, Platini (képünkön) elképzelései mikor valósulnak meg

Platini szerint az európai topligákban szereplő csapatok túl könnyen jutnak be a Bajnokok Ligája főtáblájára. Az UEFA januárban megválasztott elnöke elsősorban az elitbajnokságokban alacsonyabb pozícióban végzett, ám a selejtezőkben való indulásra mégis jogot szerző csapatokra gondol.

Az 1984-ben játékosként Európa-bajnokságot nyerő elnök elképzelései szerint az angol, a spanyol, az olasz, a francia, a német és a portugál bajnokság automatikusan nem főtáblára kerülő csapatai nem csak a selejtező utolsó körében csatlakoznának az addig már több kört is teljesítő riválisaikhoz, hanem már az előselejtezőkben, így közülük néhányan kimaradnának a sorozatból.

A főtáblán így felszabadult helyeket pedig alacsonyabban rangsorolt bajnokságok csapataival töltené fel.

„A problémám az, hogy az angol, a spanyol és az olasz klubok a selejtező utolsó körében nem játszhatnak egymás ellen, csak kisebb csapatok ellen” – nyilatkozta Platini.

„Nem vagyok benne biztos, hogy a négy-négy csapat Spanyolországból, Angliából és Olaszországból fontosabb lenne, mint a lengyel, a cseh vagy a dán bajnok” – tette hozzá a sportvezető.

Bármilyen változásokat is szeretne Platini bevezetni, azt még ő is elismerte, hogy ezekre a 2009-2010-es szezonig mindenképpen várni kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik