Tönkreverte az afrikaiakat az európai U18-as labdarúgó-válogatott

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 20:44
Fölényesen, 6-1-re győzte le az Európa-válogatott Afrika legjobbjait a barcelonai Meridian-kupán. Két magyar játékos is részese volt a sikernek, Dudás Ádám kezdőként, Németh Krisztián csereként lépett pályára.
Dudás Ádám kezdőként lépett pályára az Európa-válogatottban
Dudás Ádám kezdőként lépett pályára az Európa-válogatottban
Dudás Ádám kezdőként lépett pályára az Európa-válogatottban
Dudás Ádám kezdőként lépett pályára az Európa-válogatottban
Dudás Ádám kezdő volt, Németh Krisztián a kispadon kapott helyet a 18 évesek Európa-válogatottjában. Jól kezdett az európai fiatalok csapata, alig telt el három perc, amikor megszerezték a vezetést: Hable futott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Aarón nagy erővel vágta a léc alá.

Az afrikai csapat védelme, főleg a baloldalon, Karoui helyén rendkívül sebezhető volt, onnan rengeteg támadást indított az ellenfél, de a helyzeteket a jól védő Tounsi kapus miatt nem tudták góllal befejezni.

A 22. percben ellenben nagyot hibázott a tunéziai hálóőr: egy jobb oldali beadást kiejtett, pontosan Manuel Fischer elé, a német támadó pedig közelről nem hibázott. Nem sokkal később újra jobbról érkezett a labda a kapu elé, Anita lőtt, Mphahlelén megpattant a játékszer, és a jobb alsó sarokba hullott.

A 38. percben Fischer megszerezte a második gólját is, miután első lövését védte Tounsi, de a labda visszapattant a támadó elé, és ő másodjára már nem hibázott. Az első játékrész ráadásában azért még legalább szépített az afrikai gárda, Dipanda lövését nem tudta védeni Pomazan.

A második félidőre már nem jött ki a kétgólos Fischer, de a helyette beállt Prudnyikov hamar meghálálta a bizalmat: remek labdát adott a szintén szünet után pályára lépő Krkicnek, ő pedig nem hibázott.

A 63. percben beállt Németh Krisztián is, aki éppen Dudás Ádámot váltotta.

A szerb származású, de már Spanyolországban született Krkic egyébként a folytatásban is nagyon aktív volt, egy lövését bravúrral védte a csereként beállt Okoua kapus.

A 90. percben megadta a kegyelemdöfést az európai válogatott, egy Németh Krisztiánnal történt összjáték után visszakerült Prudnyikov elé a labda, ő egy szép csellel tisztára játszotta magát, majd ballal bevágta a játékszert Okoua hálójába. Dudás Ádám és Németh Krisztián csapata fölényesen győzött a mérkőzésen.

MERIDIAN-KUPA
EURÓPA-AFRIKA 6-1 (4-1)
Barcelona
EURÓPA:
Pomazan- Kopplik (Savall a 63.), Polák, Cathcart, Gulan- Anita (Malul a 46.), Dudás (Németh a 63.), Hable (Romeu Ribeiro a 74.)- Marin (Krkic a 46.), Aaron, Fischer (Prudnyikov a 46.)
AFRIKA:
Tounsi (Okoua a 46.)- N'Gouan, Mphahlele, Nzambe (Bande a 46.), Karoui (Cissokho a 64.)- Gebrehiwet, Dipanda, Gueye (Bangoura a 72.), Boucka- Eto'o, Djimgou (Donkor a 44.).
Gólszerző: Aarón (3.), Fischer (22., 38.), Mphahlele (27.-öngól), Krkic (61.), Prudnyikov (89.) ill. Dipanda (45+2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik