Iniesta bombája döntött

Vágólapra másolva!
2007.02.07. 23:17
A spanyol labdarúgó-válogatott Andres Iniesta góljával 1-0-ra legyőzte Angliát Manchesterben. A hajrában az angolok hiába kísérleteztek többet, nem sikerült egyenlíteniük.
Iniestát nem hiába ölelgetik a társak, óriási gólt lőtt Foster kapujába
Reuters
Iniestát nem hiába ölelgetik a társak, óriási gólt lőtt Foster kapujába
Iniestát nem hiába ölelgetik a társak, óriási gólt lőtt Foster kapujába
Reuters
Iniestát nem hiába ölelgetik a társak, óriási gólt lőtt Foster kapujába

Hat év után újra összecsapott egymással az angol és a spanyol válogatott, a manchesteri felkészülési találkozót megelőzően tizenegyszer a háromoroszlánosok kerekedtek felül, négy döntetlen mellett pedig hat spanyol siker született.

A vendéglátók kapujában első alkalommal jutott szóhoz Ben Foster, Kieron Dyer pedig sérülés miatti hosszú kényszerpihenő után ölthette fel ismét a címeres mezt.

Az ibériaiaknál Sergio Ramos és Carles Puyol annak ellenére is helyet kapott a kezdőcsapatban, hogy eltiltás miatt egyikük sem szerepelhet két hét múlva, a Dánia elleni, soron következő Eb-selejtezőn.

Erőteljesen kezdtek a hazaiak, a 2. percben Carrick távolról, a jobbösszekötő helyéről tesztelte Casillast, a kipattanóra Dyer hiába csapott le, mivel lesről indult. Az első tíz percet angol fölény jellemezte, a Real Madrid hálóőrének mégsem kellett újból játékba avatkoznia.

Az első spanyol lehetőségre a 17. percig kellett várni, akkor azonban Morientes ordító helyzetet puskázott el. Egy testcsellel lerázta védőjét, majd tíz méterről senkitől sem zavartatva fölé bombázott.

Crouch hiába nyerte meg a fejpárbajokat, a várva várt gólt nem sikerült megszereznie
Reuters
Crouch hiába nyerte meg a fejpárbajokat, a várva várt gólt nem sikerült megszereznie

A játékrész hajrájáig jelentősebb helyzet nélkül csordogált a játék, az első félidőben még Crouch előtt csillant fel a gólszerzés esélye. Gerrard pörgette a játékszert a hórihorgas támadó elé, aki kissé kisodródott, és keresztbe lőtt.

A fordulás után felélénkült a találkozó, mindkét kapu előtt adódott lehetőség. A 63. percben a csereként beállt Andres Iniesta törte meg a gólcsendet, a Barcelona középpályása egy igazítás után óriási gólt ragasztott Foster kapujának jobb felső sarkába.

Steve McClaren Jermine Defoe-t is bevetette az egyenlítés érdekében, ám a Tottenham Hotspur támadója sem tudott színt vinni a vendéglátók játékába.

A hajrában tovább rohamoztak a szigetországiak, ám a végjátékban az eredmény már nem változott. Iniesta remek lövése eldöntötte a találkozót.

Felkészülési találkozó

Anglia – Spanyolország 0–1 (0-0)
Old Trafford, 70 000 néző.
Anglia: Foster – G. Neville (Richards, 64.), Ferdinand, Woodgate (Carragher, 64.), P. Neville (Downing, 74.) – Wright-Phillips (Defoe, 70.), Gerrard (Barry, a szünetben), Carrick, Lampard (Barton, 79.), Dyer – Crouch
Spanyolország: Casillas – Sergio Ramos (Angel, a szünetben), Puyol (Navarro, a szünetben), Pablo, Capdevila –Angulo (Iniesta, 56.), Albelda, Xavi, Silva (Arizmendi, 65.) – Villa (Fabregas, 74.), Morientes (Torres, a szünetben)
Gólszerző: Iniesta (63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik