Ukrajna: ismét Sevcsenko lett az év labdarúgója

Vágólapra másolva!
2006.12.16. 17:09
Ismét Andrij Sevcsenkót választották meg az év labdarúgójának Ukrajnában. Ez már a harmadik alkalom, hogy a 30 éves csatár érdemelte ki az elismerést, amelyet a nemzeti sajtó képviselőinek szavazatai alapján ítélnek oda.

A nyári világbajnokság előtt az AC Milantól a Chelsea-hez igazolt Sevcsenko ezúttal 98 ponttal végzett az élen, 12 ponttal előzte meg Anatolij Tyimoscsukot, a Sahtar Doneck középpályását, és további hárommal a harmadik helyen végzett egykori csatártársát, Serhij Rebrovot (Dinamo Kijev).

Andrij Sevcsenkónak nagy szerepe volt abban, hogy Ukrajna az ország függetlenné válása óta először részt vehetett a vb-n. Emellett ő szerezte 11-esből azt a gólt Tunézia ellen a németországi tornán, amellyel az ukránok bejutottak a legjobb 16 közé. Végül a negyeddöntőben estek ki a későbbi világbajnok olaszok ellen.

Klubszinten Seva kilenc góllal a legeredményesebb csatár volt a Bajnokok Ligája 2005–2006-os idényében, és elévülhetetlen édemeket szerzett abban, hogy az AC Milan bejutott az elődöntőbe.

A Chelsea 45 millió euróért vásárolta meg a milánóiaktól a vb előtt; az angol bajnokcsapatban egyelőre mérsékeltebb teljesítményt nyújt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik