MU: Adu két hetes edzéslehetősége

Vágólapra másolva!
2006.11.09. 10:18
Szerződéskötésről egyelőre nincs szó, de könnyen elképzelhető, hogy Freddy Adu a Manchester United labdarúgója lesz, miután november közepétől két hétig a csapattal gyakorolhat. A The Washington Post úgy tudja, hogy a ghánai származású, amerikai válogatott tinédzser november 18-án csatlakozik a Vörös Ördögökhöz, az angol klub szerint erről már zajlanak a tárgyalások.
Freddy Adu nagy lehetőség előtt áll, bár itt éppen ül...
Freddy Adu nagy lehetőség előtt áll, bár itt éppen ül...
Freddy Adu nagy lehetőség előtt áll, bár itt éppen ül...
Freddy Adu nagy lehetőség előtt áll, bár itt éppen ül...

A 17 éves csatárt évek óta hívogatják az európai sztárcsapatok, korábban a Chelsea is érdeklődést mutatott az MU mellett. A manchesteriek esélyeit növeli, hogy a klub tulajdonosa tavaly óta az amerikai Malcolm Glazer, aki valószínűleg érvényesíteni tudná "hazai" kapcsolatait, hogy megszerezze a fiatal támadót.

Adu jelenleg a DC United alkalmazottja, s a klub szóvivője, Doug Hicks sietette leszögezni, a közelgő angliai lehetőséget senki se tekintse próbajátéknak.

„Freddy hatalmas lehetőség előtt áll, s támogatjuk döntését, amely révén plusz gyakorlási lehetőséghez jut” – mondta a klub sajtósa.

A DC United szezonja a hétvégén befejeződött, miután a Keleti-főcsoport döntőjében hazai pályán nem bírt a New England Revolutionnal.

A találkozót követően Adu már arról beszélt, hogy komoly tárgyalások zajlanak arról, hogy elhagyhassa a washingtoni csapatot, s már klubnál folytassa pályafutását.

„Örömmel térnék vissza a csapathoz, de most az a fő célom, hogy a tengerentúlra kerüljek. Előbb vagy utóbb el kell fogadnom a kihívást” – jelentette ki a tinisztár.

Freddy Adu 14 éves kora óta szerepel a DC Unitednél, s a közszolgálati BBC úgy tudja, nemzetközi szabályok szerint 2007. június 18-tól köthet európai szerződést. Az amerikai labdarúgás nagy reménysége június 2-án tölti be 18. életévét.

Az amerikai futball-bajnokság honlapjának kimutatása szerint a ghánai származású labdarúgó 87 mérkőzést játszott az MLS-ben, 11 gólt szerzett, idén kétszer volt eredményes. A felnőtt válogatottban 2006-ban Kanada ellen mutatkozott be minden idők legfiatalabb amerikai futballistájaként.

FREDDY ADU-SHOW

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik