Lemaradtak a magyarok

HEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.26. 02:28
Címkék

Napos reggelre ébredt a pad dock Doningtonban, a Brit Nagydíj második napján, azaz ideálisak voltak a körülmények a motorozáshoz: a délelőtti szabadedzést száraz aszfalton rendezték. Talmácsi Gábor több beállítási variációt is kipróbált, és végig jó időket motorozott – végül 1:31.003as idővel a 16. helyen állapodott meg, megint megelőzve talán legnagyobb riválisát, a ducatis olasz Niccoló Canepát, és csak 2.216 másodpercnyi hátrányban volt az első helyet megszerző Dani Pedrosához képest.

A délutáni időmérőn megint csak kellemes napsütésben ültek motorra a versenyzők, és a királykategória magyarja jól kezdett, már az első etapban alig maradt el a délelőtti idejétől, vagyis úgy tűnt, lehet esély a javításra. Talma azonban a 15. körében elesett, de tudta folytatni az edzést: mire a boxba ért, a szerelők már felkészítették a másik motorját, és mehetett is vissza a pályára.

Ám jobb köridőt nem sikerült mennie, így csupán a 17. helyről várhatja a magyar idő szerint délután fél ötkor esedékes rajtot.

Utolsó lett tehát, az idei Brit Nagydíj három MotoGP-s edzése során először, és távolodott az első helyezettől is, aki végül Valentino Rossi lett: az időmérő végén 3.077 másodperc volt a különbség közte és a legjobb között. Mindenki más tudott javítani a délelőtti idején, egyedül ő nem, hiába tett meg 25 kört.

„Nem vagyok elégedett az időmérő edzés eredményével, mivel délelőtt ennél az időnél már tudtam jobbat – gyakorolt önkritikát 125 köbcentis világbajnokunk. – Próbáltam erőltetni, de esés lett a vége, az utolsó előtti kanyarban elment a motor eleje. Szerencsére nem sérültem meg, egészségesen várom a vasárnapi versenyt. Nem tudom, milyen idő lesz, de nem bánnám, ha esne, mivel az esős beállításaink jobbaknak tűnnek. Mindent megteszek majd az újabb pontszerzésért, megérdemelné a csapatom, amely remekül dolgozik ezen a hétvégén is.”

Sajnos nem Talmácsi volt az egyetlen a gyorsaságimotorosvb-n részt vevő három honfitársunk közül, akinek nem sikerült javítani az egy edzéssel korábbi idejéhez viszonyítva: Tóth Imre ugyanebben a cipőben járt, ami által az első szabadedzés 16., majd a második tréning 17. helye után a rajtsorrendben már csupán a 18. pozíció az övé. Mögötte Németh Balázs, sérülése után viszszatérve, viszont javítgatott, de nem eleget: majdnem négy és fél másodperccel maradt el az első helyezett Hector Barberától, így ő a 22. lett.

Még úgy is, hogy pénteki idejéhez képest majdnem két teljes másodpercet gyorsult – látszik, hogy még mindig csak ismerkedik Talma egykori gépével...

Eredmények a 17. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik