Fogadkozásban döntetlenre állnak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.26. 02:28
Címkék
A Soproni Liga első fordulójának záró mérkőzése, az ETO–Újpest találkozó rangadó lehet, hiszen két, erős kerettel dolgozó együttes csap össze. A hazaiak labdarúgója, Völgyi Dániel és az újpesti csapatkapitány, Kabát Péter is biztos benne, hogy nagy csatát vívnak vasárnap 17.30 órától az ETO-parkban.

Utolsó hazai meccsét az Új pest ellen játszotta az ETO a tavasszal, s a házigazda látványos mérkőzésen 4–3-ra győzött.

A csapat első őszi hazai meccsén vélhetően mindenki elégedett lenne hasonló eredménnyel az ETO-parkban, ám akad olyan is, aki már annak is örül, hogy a pályán lehet. Amikor Pintér Attila a zöld-fehérekhez szerződött vezetőedzőnek, Völgyi Dániel úgy gondolta, neki nincs sok keresnivalója az együttesnél, mert a szakember korábban, a Vasasnál rendre kihagyta őt. Ehhez képest a ballábas futballista maradt a klubnál, és jó esély van arra, hogy vasárnap kezdő legyen.

„Megérte maradnom – mondta a játékos. – Bár csak most kezdődik minden, valóban örülök, hogy végül nem mentem el ez ETO-tól. Pintér Attila is számít rám, csak én éreztem úgy, hogy nem leszek majd benne a szűk keretben. Persze egyelőre még nem tudni, rendszeresen kezdő leszek-e vagy sem, de harcolok. Beszélgettem az edzőnkkel, megbeszéltük a félreértéseket, ugyanannyi esélyem van bekerülni a csapatba, mint másoknak.”

A futballista számára azért is lehet különleges a vasárnapi találkozó, mert korábban megfordult Újpesten is. Amikor először játszott győriként a lila-fehérek ellen, nagy gólt lőtt volt csapatának: „Arra a pillanatra még mindig élénken emlékszem, ráadásul jó meccs is volt. Vasárnap is színvonalas, kemény bajnoki vár ránk, és bízom benne, hogy győzünk az Újpest ellen.”

Az újpestieknek van némi előnyük a Győrrel szemben, hiszen nemcsak edzőmeccseket, hanem már két tétmérkőzést is játszottak. Sok sikerélményük nem volt, hiszen a román Steaua ellen kettős vereséggel (0–2, 1–2) estek ki az Európaligából. Ráadásul a második mérkőzésen a csapat egyik legjobbját, az elmúlt idényben 16 gólja mellé 17 gólpasszt is jegyző Kabát Pétert le kellett cserélni sérülés miatt.

„A fejemen elég nagy seb éktelenkedik, de mindenképpen szeretnék játszani vasárnap – mondta a támadó. – Nagyonjó felkészülés volt a bajnokságra a Steaua elleni két meccs, és őszintén el kell ismerni, hogy az Európa-ligában a jobbik csapat jutott tovább. A bajnokság nagyon fontos nekünk, legutóbb másodikok voltunk, de ebben az évadban csak az első hely jelentheti a sikert – erre készülünk.”

Kabát Péter a tavasszal nem lépett pályára az ETOparkban, de Völgyi Dánielhez hasonlóan ő maga is arra készül, hogy legalább olyan színvonalas lesz a vasárnapi meccs, mint a tavaszi. Persze a lila-fehérek támadója nem szeretné, ha megismétlődne az eredmény.

„Csak néző voltam a tavaszi mérkőzésen, az eltiltásomat töltöttem – mondta az újpesti csatár. – Kétszer is vezettünk, de az ETO fordítani tudott. Számomra különösen fontos ez a meccs, a győzelem, hiszen először leszek csapatkapitány bajnoki mérkőzésen. Erős ellenfél lesz az ETO, és abban is biztos vagyok, hogy mindenki motiváltan lép pályára a győrieknél. Persze ezen a téren nálunk sincs gond: győznünk kell!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik