Jól kifőzték: majd a Budai

AMLER ZOLTÁNAMLER ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.04. 02:39
Címkék
Válogatott kapussal erősített az FTC. Al-daadu Muhanned, a zöld-fehér hokiszakosztály arab vezetője átalakítja a csapatot: elköszönt az orosz légiósoktól, helyükre jobb külföldiek igazolását tervezi. Az első nagy dobása viszont az Újpestre távozó Sájevics András helyére szerződtetett, a szlovák Extraligából kiesett Kezmarok kapusának, Budai Krisztiánnak az igazolása.

Come back!

A Ferencváros futballcsapatánál hónapokig szajkózott „Visszatérünk!” szlogent most, hogy az „aranylábúak” végre teljesítették a feladatot, a klub vízilabda- és jégkorongszakosztálya sajátította ki magának. A pólócsapat megerősítéséről, nagyszabású terveiről már lapunk is írt, ezúttal a hokisok vannak soron. Nem véletlenül: mint pénteki számunkban rövid hírben beszámoltunk róla, a 30 éves válogatott kapus Budai Krisztián a jövőben a Fradi mezét húzza magára! Egyúttal 1997 után visszatér oda, ahonnan indult. Ez többek között két egyéni szponzornak, a Balogh & Medveczky és a Partos & Noblet Ügyvédi Irodának is köszönhető.

Fradi?

Nem ön az első, akit megleptem – válaszolta a válogatott kapuját 65 esetben őrző, 45ször kispados Budai Krisztián.

A szlovák Extraliga után a magyar bajnokság ugyan legeredményesebb, ám hosszú ideje vegetáló csapatába igazolt. Nem csoda, ha nagyot néznek az emberek.

Elismerem, elsőre tényleg furcsának tűnhet.

És másodjára?

Másodjára talán mindenki megérti. Megérti, mert hosszú távon jó esély mutatkozik arra, hogy végre újra régi fényében tündököljön a csapat.

De szépen mondta!

Őszintén hiszek ebben. A vezetők is tisztában vannak azzal, hogy finoman fogalmazva nem túl acélos a csapat, ahhoz, hogy előbbre jusson, meg kell erősíteni. Nyilván ezért akarták annyira, hogy a Fradiban folytassam. Végig éreztem rajtuk, hogy szükségük van rám, és ez jólesett, ráadásul a gyerekek mellett az edzősködést is elkezdhetem. Ezért is választottam őket, pedig a Volán kivételével mindegyik magyar klubbal tárgyaltam.

A Volán kivételével? Tizenegy évet húzott le Székesfehérváron, a közönség egyik kedvence volt. Szuper Levente távozása után kapust keresnek, sokan azt gondolták, egyértelmű a visszatérése.

Gyönyörű éveket töltöttem a városban, az Alba Volán játékosaként lettem az, aki, nem csak kötelező sablonszöveg, hogy hálás vagyok az Ocskay Gábor vezette szakosztálynak. Viszont a búcsú végleges, úgy a Fehérvár, mint az én részemről. Szép volt és hosszú a tizenegy esztendő.

Nem tart attól, hogy a Fradiban az eddig megszokottnál gyengébb társai lesznek? Lelkizős típus, egy-két gólzáporos vereség, és…

Ne is folytassa! Tudom, mire gondol. Erre azt tudom mondani, hogy azért szerződtettek, hogy ne legyenek gólzáporos vereségek. Persze azzal tisztában vagyok, hogy egy fecske nem csinál, nem csinálhat nyarat, szóval tényleg hiszem, hogy tovább erősít a csapat. Öt légióst említettek, és az sem zárható ki, hogy Pindák László mellé tengerentúli edző érkezik.

Öt légiós, csak nem mindegy, hogy milyen…

Kétségtelen. Bizakodom, mást nem nagyon tehetek. Ha a Volánt kivesszük, a többiek között nincsenek akkora különbségek, úgyhogy ésszerű és jó döntésekkel már jövőre sem elképzelhetetlen a bajnoki érem.

Csarnok, csarnok, csarnok…

A Ferencváros megérdemelne már végre egy saját jégpályát, ez nem kérdés. Hallani ezt-azt, de nem szeretnék a részletekbe belemenni.

Csepeg az angol befektetőtől kapott pénz?

Nem látok az íróasztal mögé, de azt tudom, Rieb elnök úr mindent megtesz a vízilabdáért és a jégkorongért is.

Anyagilag hamar dűlőre jutottak? Csak mert eddig nem a nagy pénzekről volt híres a Fradi.

Abszolút korrekt szerződést kötöttünk.

Az A-csoportos világbajnokság után keserű volt, ez már a múlté?

Nem tagadom, idő kellett, amíg túltettem magam azon, hogy a szövetségi kapitány csak turistának vitt ki. Már nem foglalkozom vele.

Letett a válogatottságról?

Arról nem! Azt persze nem tudom, ki lesz a szakvezető, és azt sem, hogy számítana-e rám. A Fradi nem lehet kizáró ok. Főleg ha azt vesszük, hogy a világbajnokságon Jánosi Csaba volt az egyik legjobb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik