Mészáros: Modena

KOVÁCS GÁBORKOVÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 00:16
Címkék
Szenzációs átigazolási hírrel kezdődött a hét: a magyar röplabda-válogatott korábbi ütője, a 32 esztendős Mészáros Dömötör hároméves szerződést kötött az olasz első osztályú Modena csapatával.

„A szezon végén lejárt a szerző désem Oroszországban, így el kellett gondolkodnom a folytatásról – mondta a jelenleg Magyarországon tartózkodó kiválóság, aki a Gazprom-Jugra Szurgut csapatát hagyta ott a Modena kedvéért. – Az oroszok már szezon közben jelezték, hogy a következő idényben is számítanának a játékomra, ám én nem szerettem volna ott maradni. Jók voltak az ottani évek, ám az ember egy idő után belefásul a szibériai létbe – az edzések és a társaság is elég lehangoló volt, én pedig úgy éreztem, nem vagyok még olyan öreg, hogy ott vesszek el a süllyesztőben.”

Mészáros számára nem lesz ismeretlen az itáliai közeg, hiszen korábban megfordult a Padova, a Trento és a Montichiari csapatában is, és két év orosz légióskodás után tér vissza Olaszországba.

„Több ajánlatom is volt, kerestek a BL-döntős, bajnoki címvédő Piacenzától is, ahol szintén kezdőként számítottak volna rám – folytatta

Mészáros. – A Modenát választottam, amely olyan a röplabdában, mint a Milan vagy a Juventus a labdarúgásban – hatalmas múltja van, és az emberek megőrülnek a csapatért. Ez is hiányzott az oroszoknál, emiatt sem élveztem a játékot, mert a közönség nem volt olyan, amilyennek azt egy játékos szeretné. Mondhatjuk, hogy csak a pénzért maradtam kint erre a szezonra, ám mivel a Modena is elég jó szerződést tett elém, rövid gondolkodás után igent mondtam.”

Mészáros elmondta, a felkészülésük augusztus közepén kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik