Újra felveszi a kesztyűt!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék
Érdekes helyzetbe került Végh Zoltán. Háta mögött 524 bajnokival Újpestre szerződött, és ezzel a döntéssel vállalta azt is, hogy második számú kapus lesz Balajcza Szabolcs mögött. Mint mondja, erre is felkészült, de abban is biztos, hogy lesz lehetősége védeni.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy a nyáron Végh Zoltán az MTK-tól az Újpesthez szerződik. A 25-szörös válogatott, 38 éves kapusról sokan azt gondolták, hogy a Hungária körútról vonul vissza, ám pénteken jövő nyárig elkötelezte magát a Megyeri úti klubhoz.

Miért jött el az MTK-tól?

Nem az én döntésem volt – mondta Végh Zoltán. – A Hungária körúton olyan helyzet állt elő, amelynek következtében nem volt más választásom. Konkrétan: bejelentették, hogy tovább folyik a fiatalítás, és ránk, idősebbekre már nem nagyon lesz szükség. Maradhattam volna, de olyan feltételek mellett, amilyeneket már nem akartam vállalni.

Vagyis csökkentették volna a fizetését?

Jelentősen. Családos ember vagyok, nekem már erre is figyelnem kell.

Hogy került képbe az Újpest?

A klub már korábban is jelezte, hogy szívesen látna. Ráadásul szinte minden héten megerősítették a vezetők, hogy valóban számolnak velem. Korrekt feltételeket is garantáltak, szóval minden az Újpest mellett szólt.

Más nem is kereste?

Volt más ajánlatom, de az Újpestnél éreztem a stabilitást, és azt, hogy valóban komoly a klub szándéka velem.

Úgy öt évvel ezelőtt egyszer már majdnem a Megyeri útra került. Akkor miért nem sikerült az átigazolás?

Valóban, már kerestek a lilák korábban is. Arra már nem emlékszem, miért nem jött létre az ügylet, talán az lehetett az oka, hogy élő szerződésem volt. Ugyanakkor az Újpest mindig szimpatikus volt a számomra. Egy évet írtam alá, ami nem baj, hiszen az én koromban már nem kötnek az emberrel hosszabb megállapodást, de érzek magamban annyi erőt, hogy jövő ilyenkor még egy esztendőt hosszabbítsunk.

Azzal könnyen megbarátkozott, hogy második számú kapusnak szerződtették Balajcza Szabolcs mögé?

Végig tisztában voltam azzal, hogy Szabolcs előttem van a rangsorban. De… Az Újpestnek nagyon sok meccse lesz, hiszen a bajnokság mellett ott van a két hazai kupasorozat és az Európa-liga is, vagyis attól nem félek, hogy nem állhatok a kapuba. Azt várják tőlem, hogy amikor beszállok, magabiztosan és jól teljesítsek

Létezhet olyan forgatókönyv, hogy egyszer csak megelőzi a sorrendben vetélytársát?

Természetesen minden előfordulhat, nem mondhatom, hogy végig második leszek. Motivált vagyok, és ugyanúgy készülök, edzek, mintha én lennék az első.

Talán a pályafutása elején volt tartalék. Ehhez azért nem lesz könnyű újra hozzászoknia.

A karrierem közepe felé, az MTK-nál is volt egy időszak, amikor a padon ültem. Jó ideje tisztában vagyok vele, hogy ez vár rám. Tudom kezelni ezt a helyzetet, emiatt nem aggódom.

Ha már az MTK-t újra szóba hozta: Bori Gáborral és Pollák Zoltánnal egy éve még együtt játszott, és az Újpest szervezési igazgatója, Füzi Ákos is a csapattársa volt korábban. Szóval ismerősök közé került.

Ez így van, de szombaton, amikor bemutattak a csapatnak, nemcsak velük köszöntöttük egymást régi ismerősként. A keret felével találkoztam már a válogatottban vagy éppen ellenfélként.

Azért csatlakozik egy héttel a kezdés után a csapathoz, mert kapusedzői tanfolyamon vett részt. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

Kitűnő képzés volt. Remek volt a társaság, és mindenki, így én is okosabb lettem egy kicsit. Az elméleti és a gyakorlati vizsgák csak ezután következnek, remélem, sikerül majd mindegyik.

Hamarosan kapusedző lesz Újpesten?

Most az érdekel, hogy segítsek a csapatnak és megháláljam a bizalmat. Ha majd befejeztem a pályafutásomat, akkor ez újabb tárgyalási alap lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik