Pécsett megint sima lett

MÓCZÁN ZOLTÁNMÓCZÁN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Csaknem 30 ponttal (84–56) nyert a MiZo Pécs 2010 a Szeviép-Szeged ellen az elődöntő első mérkőzésén, majdnem lekopírozva a két klub március 15-i, alapszakaszbeli pécsi meccsének végeredményét (83–58).

Alig egy hónapja tehát könnyedén nyert a Pécs, azóta azonban semleges helyszínen – Sopronban – is találkoztak afelek, és az ott lejátszott kupaelődöntőn csak hosszabbítás után tudtak felülkerekedni a baranyaiak a csongrádiakon. Persze a rájátszás mindig más, de ezúttal az ág is Donkó Orsolya együttesét húzta. Kidőlt a sorból Olga Dubrovina, és ha ez nem lenne elég, a mérkőzés előtti szombaton a palánk alatt is nehézségei támadtak, hiszen fájós térde miatt nem edzett Olena Zserzserunova. Persze aztán pályára lépett a szegediek centere, mert mégiscsak bajnoki elődöntőről van szó, de mindössze 16 percet játszott. Ebben azonban nem a sérülése, hanem az ötödik személyi hibája volt a ludas.

Annál könnyebb dolga volt Fűzy Ákosnak: ami manapság Pécsen a kosárlabdához kötődik, arannyá változik. Férfi és női kupagyőzelem, mindkét nemben juniorbajnoki arany, és a sikerek közelebb is hozták a két nem csapatát, amennyiben az elődöntő előtt közös nyilatkozatot tettek a szorosabb együttműködés körvonalairól. Ráadásul Fűzynek segítsége is akadt Fegyverneky Zsófia személyében. A tavaly még pécsi kosaras számára Csehországban véget ért az idény, és mivel a válogatott közelgő Európa-bajnoki felkészülése előtt nem akart kiesni a ritmusból, beszállt edzeni a MiZo-hoz. A szakvezető szerint nagy hasznukra van a hátvéd jelenléte.

A mérkőzés a félidőig többékevésbé csendesen csordogált, a vendégek ezúttal nem támadták olyan hevesen a játékvezetőket, mint a soproni kupahétvégén. Komótosan játszva is elhúzott a Pécs, mígnem a 18. percben egy palánk alatti kavarodásban a szegedi Michelle Maslowski lekönyökölte Kelly Mazzantét, aki arcához kapva elterült a parketten. A pécsiek amerikai bedobóját kórházba szállították, a vizsgálatok alapján nincs szemsérülése, nem tört el az arccsontja, és agyrázkódást sem szenvedett. Azért kedd reggelig, az újabb vizsgálatig szigorú pihenőt írtak neki elő az orvosok.

A pécsieknél Vajda Anna 16 ponttal és 13 lepattanóval dupla duplát ért el, és Iványi Dalma 17 pontja és nyolc gólpassza sem állt messze ettől a teljesítménytől. Folytatás szerda este negyed nyolctól Szegeden, ahol az alapszakaszban november 30-án kilenc ponttal (83–74) tudott nyerni a Pécs.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Pécs javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik