Igazi csapatként győztek

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.03.19. 23:56
Címkék
A Dunaújvárosi Főiskola mostantól azon kevés női vízilabdacsapat közé tartozik, amelyeknek sikerült győzniük az Olympiakosz otthonában. Ráadásul ezzel bejutott a LEN-kupa döntőjébe.

Repülés, mérkőzés, visszarepülés. Így nézett ki a mostani turnéjuk is? Repülés, mérkőzés, visszarepülés. Így nézett ki a mostani turnéjuk is?

Nem, most a mérkőzés előtt egy nappal, azaz kedden indultunk. Az átszállás miatt tizenkét óra alatt értünk Athénba. Megterhelő volt az utazás, de nem foglalkoztunk vele.

Annál többet az Olympiakosz játékosaival…

Végre tudtunk videofelvételt szerezni róluk. Elemeztük a játékukat, nagyobb hangsúlyt fektetve három kiemelkedő pólósukra, köztük Tomaskovics Eszterre

A lövőteljesítményükre sem lehetett panasz.

Szerencsére nem. A támadójátékunk sokat javult, ráadásul a görögökre erőltettük a gyors játékunkat. A csapategységet emelném ki: együtt voltunk legyőzhetetlenek.

A jövő hét végi fináléban a Csehov ellen szállnak vízbe.

Az azonban még nem derült ki, idegenben vagy itthon kezdünk-e. Ez egyrészt anyagilag sem mindegy, hiszen minél később rendeljük meg a repülőjegyet, annál drágább lesz, másrészt az sem biztos, hogy a vízumot ilyen rövid idő alatt megkapjuk.

És ha sikerül kijutni, akkor már dacból is győzelemmel jönnek haza?

Ha úgy játszunk, mint az utóbbi időben, például a Honvéd vagy az Olympiakosz ellen, bárkit képesek vagyunk legyőzni. Az lesz a meghatározó, mennyire leszünk összeszedettek.

Nemcsak a DF-Elco, hanem ön és Primász Ágnes is egyre jobb teljesítményt nyújt, a válogatottból mégsem jön meghívó. A LEN-kupa-győzelem jó ajánlólevél lenne?

A kapitány leszögezte, fiatalítani akar. Pontosan tisztában van vele, hogy Ági vagy én milyen teljesítményt nyújtunk, nem hiszem, hogy a LEN-kupa-elsőségen múlik a visszatérésünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik