Önfenntartó klubot akarnak az angolok

VAJDA GYÖRGY jelenti MáltárólVAJDA GYÖRGY jelenti Máltáról
Vágólapra másolva!
2009.02.08. 01:04
Címkék
Új játékossal tért haza a Ferencváros Máltáról: bizonyossá vált, hogy a jövőben Balog Zoltán is zöld-fehérben szerepel. A keret összetétele még nem végleges, az azonban már eldőlt, hogy Simek Péter nem igazol a Fradihoz. A vezetők nem tagadják: profitálni is szeretnének a játékoseladásból.

Befejeződött a Ferencváros máltai edzőtáborozása, a keret átalakítása, megerősítése azonban nem ért véget. Az már biztos, hogy a Dániából egy év után hazatérő, augusztus óta a csapattal készülő Balog Zoltán újra fradistának mondhatja magát, hiszen megállapodott Berki Krisztián vezérigazgatóval, s a válogatott védő fél plusz egy évig szolgálja újra a zöld-fehér egyletet.

„Egyelőre szóban egyeztünk meg – mondta Balog Zoltán –, Máltán ugyanis objektív okok miatt nem írhattuk alá a papírokat. Természetesen örülök, hogy visszafogadott a klub, amellyel kétszer bajnokságot és kétszer Magyar Kupát nyertem. Harmincéves vagyok, de a máltai edzőtáborozás alatt újfent bizonyossá vált, hiba lenne leírni, a rövid és hosszú távú futásban sem voltak jobbak nálam a fiatalok. Ez persze elsősorban nem az én dicsőségem, sokkal inkább a feltörekvő ifjúság kritikája.”

Balog Zoltán tehát már a Ferencvárosé, mint ahogy fél évig Márkus Tibor is, hiszen a Paksi FC-vel történő megállapodás értelmében a csatár a tavasszal a Fradit erősíti. Hasonló a helyzet Matthew Lowtonnal és Samuel Wedgburyvel is, sőt a Máltán a kerethez csatlakozó Jordan Robertsonnal is. A 21 éves vérbeli erőcsatár ugyan nem érkezett vissza a csapattal Budapestre, de csak azért nem, mert Anglia felé vette az irányt, hogy az átigazoláshoz szükséges papírokat intézze.

Öt labdarúgó szerződtetése tehát már biztos, de nem ért véget az erősítés, további futballisták érkezése várható. Az FC Fehérvárban futballozó Simek Péter az elterjedt hírekkel ellentétben nincs a jelöltek listáján.

„Január elején ugyan Varga István, a Fehérvár vezetőedzője felhívta Igaz András technikai igazgatót, s figyelmébe ajánlotta a válogatott futballistát, ám azóta nem történt semmi. De nem is történhetett, hiszen nem tárgyaltam Simek Péter ügyében senkivel, s ezután sem szeretnék” – fogalmazott Berki Krisztián.

A ferencvárosi vezetők egyfajta üzleti fogást sejtenek a Fehérvárról érkező hírek mögött, a Fradi és az Újpest nevének emlegetésével ugyanis felverhető az eladni kívánt játékos ára. Mint azt Berki Krisztiántól megtudtuk, a Fradi hasonlóan gondolkodik, a zöld-fehérek is olyan labdarúgók szerződtetését szorgalmazzák, akiket később jó pénzért eladhatnak. Ez alól természetesen kivétel a kölcsönben szereplő Márkus Tibor, és bár a szintén 30 éves Balog Zoltán is segítségére lehet a csapatnak a feljutásban, nagy pénzt aligha kaszál utána a Ferencváros.

„Eddig a tulajdonosok pénzét költöttük, hamarosan változik a helyzet – folytatta Berki Krisztián. – A játékosok eladásából befolyt összegből fedezzük majd az új igazolásokat. Szeretnénk olyan anyagi, technikai és tárgyi feltételeket biztosítani, amelyek alapján vonzó lesz ismét a Fradiban futballozni.”

Berki Krisztián szavai tehát azt sejtetik, távozók is lesznek…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik