Messi nélkül megint szenvedett a Barca

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.23. 23:40
Címkék
A Barcelonának vasárnap győzelme esetén lehetősége lett volna öt pontra növelni előnyét a bajnokságban. Ez végül nem sikerült Josep Guardiola csapatának, mert a Messit és Iniestát nélkülöző katalán gárda meglepetésre csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Getafe ellen.

A Barcelona vasárnap este úgy lépett pályára, hogy játékosai tudták, az ellenlábasok bukdácsolásának köszönhetően győzelem esetén öt pontra növelhetik előnyüket a Primera Divisiónban. Az üldözők közül egyedül a Real Madrid tudott nyerni, a Villarreal hazai pályán kapott ki a Valladolidtól, míg a Sevilla és a Valencia egymással ikszelt.

Az idényt kiemelkedő formában indító Barcelona 11 mérkőzésen szerzett 28 pontja a legjobb idénykezdetnek számít a klub történetében, és a csapat nemcsak eredményesen, hanem roppant látványosan is játszik. Hazai pályán például 21 gólt szereztek a katalánok a fordulót megelőző öt mérkőzésükön, ami 4.2-es átlagot jelent. A Camp Nouba látogató csapatok tehát nem sok jóra számíthattak eddig az ősszel, és a Getafe ellen is gólparádét vártak a szurkolók.

Josep Guardiola a kisebb sérüléssel bajlódó Lionel Messit pihentette, nehogy szerepeltetésének súlyosabb sérülés legyen a következménye. Mellette Iniesta is hiányzott a csapatból, és nélkülük a mérkőzés elején csak szenvedtek a katalánok.

Messi távolléte már eddig is megmutatkozott a Barcelona játékán; ha az argentin pályán volt, akkor mindössze átlagosan 25 percre volt szüksége a csapatnak egy gól megszerzéséhez, míg nélküle 71-re…

A Barcelona eddigi hazai mérkőzésein szinte lerohanta ellenfeleit, de most az első gólig lassan csordogált a meccs. Meglepetésre a Getafe szerzett vezetést a 18. percben Manu del Moral távoli lövésével. A gólt követően a Barcelona több helyzetet dolgozott ki, a szünetig mégsem sikerült gólt szereznie – többek között azért, mert a Messi helyén játszó Bojan Krkic rendre rontott, és a 38. percben Samuel Eto’o is csak a kapufát találta el.

A második játékrészben Thierry Henry is pályára lépett, de a Getafe játékosai hősiesen őrizték az előnyt, sőt gyors kontrákkal még veszélyt is jelentettek a Barca kapujára.

A bajnokságban eddig 13 gólt szerző Eto’o nem játszott jól, és a katalán támadásokat a partjelző is többször állította meg tévesen les címén.

A 70. percben Víctor Valdés is borzolta a szurkolók idegeit, amikor majdnem beejtette a labdát a kapuba egy ártalmatlannak látszó kísérletet követően.

A 71. percben Daniel Alves pontos beadásából Seydou Keita közelről a kapuba fejelt, amivel a listavezető Barca végül elkerülte a vereséget – sőt a hajrában oly nyomasztó fölényben játszott, hogy akár a győzelmet is kicsikarhatta volna. Nem tette.

A zsinórban tizedik bajnoki győzelem tehát elmaradt, a Barcelona nem tudott ellépni az üldözőitől, így továbbra is nyíltnak tekinthető a spanyol pontvadászat; a meglehetősen sűrű üldözőbolyban a második helyezett Real és az ötödik Sevilla között mindössze két pont a különbség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik