Roger Federer javított

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.11.13. 01:29
Címkék
Andy Murray megszerezte második győzelmét, míg Andy Roddick sérülés miatt kénytelen volt visszalépni.

Gilles Simon minden bizony nyal sokat gondol Andy Murrayre – főleg ha rémálmait idézi fel, ugyanis a 21 éves brit Hamburg és Madrid után sorozatban harmadszor győzte le a Rafael Nadal helyett beugró franciát. Murray fantasztikusan kezdett – kétszer is elvette ellenfele adogatását, így 4:0-ra vezetett –, majd Simon percei következtek: bréklabdája volt az egyenlítéshez, de nem tudott élni a lehetőséggel. „Sok könnyű ütést elhibáztam”– vallotta be önkritikusan Simon. Ez az egész mérkőzés alatt jellemző volt játékára, amit Murray azonnal kihasznált.

„Sokkal többet irányítottam a játékot” – kommentálta könnyű győzelmét a brit.

A Vörös csoport második találkozóján Andy Roddick és Roger Federer tizennyolcadszorra mérkőzhetett volna meg egymással, ám ez az amerikai bokasérülése miatt meghiúsult.

„Bemelegítettem, de láthatóan csak harminc-negyven százalékos állapotban vagyok” – mondta visszalépéséről Roddick, majd hozzátette: – Így nincs értelme kiállni Roger ellen.” Ha valaki azt hitte, a meglepetések ezzel véget értek, nagyot tévedett. Az ötödik kiemelt amerikai helyett a világranglista-27. cseh Radek Stepánek kapott lehetőséget, hogy a sanghaji Csi Csungcsarnokban pályára léphessen a svájci Roger Federer ellen. Bár közhelynek számít, hogy minden kezdet nehéz, a cseh teniszező indulására mégis igaz volt: kölcsönszerelésben lépett ugyanis pályára Sanghajban. Eleinte nem is volt sok oka a mosolyra – Federer hamar 2:0-s vezetést szerzett –, ám ezután a cseh egyenlíteni tudott. Ettől kezdve méltó ellenfele volt a szettben a svájcinak, aki csak a rövidítésben tudott lépéselőnybe kerülni. A folytatásban már többször érvényesült Federer akarata – bár a második szettben 5:3-nál játszmalabdát hibázott –, első idei Mesterek Kupája-győzelme nem forgott veszélyben. Arról, hogy a svájci következő mérkőzése nem lesz ilyen egyszerű, Andy Murray fog gondoskodni, aki vissza akar vágni a US Open döntőjében elszenvedett vereségéért. Federer viszont semmiképpen sem hibázhat, ha az elődöntőbe akar kerülni.

Az Arany csoportban még egy továbbjutó hely kiadó – az már kedden eldőlt, hogy a szerb Novak Djokovics elsőként került be az elődöntőbe –, amelynek sorsáról csütörtökön az orosz Nyikolaj Davigyenko és az argentin Del Potro fog dönteni. Amelyikük nyer, ott van a négy között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik