Biztosan lesz újonc a csapatban

AMLER ZOLTÁN, KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.06. 23:17
Címkék
Az eredeti tervekkel összhangban, mégis váratlanul szerdán négy játékossal csökkentette huszonnyolcas keretét Pat Cortina. Az egyik kimaradó Benk András, a harmadik szapporói hős, aki nem játszik majd a BS-ben a hétvégén. A szövetségi kapitány a végleges, még két névvel karcsúsított névsorát a határidő napján, csütörtökön adja meg.

Még egy hőssel kevesebb.

Ahogy haladunk az előselejtező felé, egyre-másra esnek ki a Szapporóban történelmet írók. Minden nap mozgalmas a hétvégéhez közeledve, a szerda sem volt kivétel. Költözött a válogatott, tudniillik a Papp László Budapest Sportaréna már készen várja a főszereplőket, így a csapat tegnap este már ott edzett. A nemzeti együttes Megyerről, a Jégcentrum szomszédságából áttette állomáshelyét a BS-hez legközelebb fekvő szállodába, ahol eleve kevesebb helyet foglaltatott a szövetség, mondván, Pat Cortina már három edzés után megnevezi végleges, 28-asról 22-esre karcsúsított keretét. Csakhogy a szövetségi kapitány inkább csütörtökre halasztotta volna a keretszűkítést, még legalább egy tréningnyi időt nyerve magának.

Mindezek után szerda délben négy nevet kihúzott a listáról. Az egyik játékos Benk András. A kézközépcsonttörése miatt öt hetet kihagyó, nemrég azonban gólokkal visszatérő Gröschl Tamás és az előselejtező helyett inkább várandós neje oldalán maradó Szélig Viktor mellett ő a harmadik szapporói hős, aki nem játszik majd a hétvégén. A szélső kikerülése több mindennel indokolható. Az egyik, hogy egyelőre nem fut nagy évadot. Az osztrák ligában, az EBEL-ben 17 meccsen egy pontot gyűjtött eddig, pontosabban egy asszisztot adott. A másik ok az elsőből következik: sosem volt pontgyáros. Tavasszal, a divízió 1-es vb-n sem az volt a dolga, hogy szétszaggassa a hálót, hanem hogy képességéhez igazodva hajtson, szerezzen és tartson meg korongot, ütközzön. Áprilissal ellentétben azonban ezen a víkenden nem mi indulunk ki abból az alapállásból, hogy bekkelünk, és majd elöl bepiszkálunk egyet (itt jegyezzük meg: már áprilisban sem csak erre alapoztak a fiúk, de most pláne nem ez a feladat), ezért most alacsony kockázat


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik