A hazai pálya ereje

A mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBORA mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2008.10.26. 23:17
Címkék
Kilencedik nekifutásra sem tudott győztesen távozni Nyíregyházáról a Zalaegerszeg, bár a zalaiak annak ellenére sem lehetnek elégedetlenek a döntetlennel, hogy percek választották el őket a három pont megszerzésétől.

Kijutott a futballból az elmúlt héten a nyíregyházi szurkolóknak. Hogy a fenti mondatot a kijutott a jóból kezdésre lehet-e módosítani, arra csak a Nyíregyháza–Zalaegerszeg meccs végén kaphattuk meg a választ. Tény, az elmúlt napokban a szabolcsi megyeszékhelyen vendégeskedő U19-es válogatottunk megörvendeztette a nyírségi embereket, hiszen két győzelemmel és egy vereséggel kiharcolta az elitkörbe jutást. Éppen az Európa-bajnoki selejtezők miatt volt sokáig bizonytalan a vasárnapi mérkőzés időpontja. Az eredeti, október 25-i napon Gulácsi Péterék mérkőztek a skótok ellen, így új dátum után kellett nézni a feleknek. Eleinte a válogatott vb-selejtezője miatti, két héttel ezelőtti időpont jött szóba, de ekkor a nyíregyháziak közül a macedón Aco Sztojkovnak, egerszegi részről a gaboni Roguy Meyének volt kötelezettsége a nemzeti csapatban. Az egerszegiek a pályaválasztói jog felcserélését is felajánlották, ám az MLSZ végül október 26-ra írta ki a két, földrajzilag egymástól legmesszebb elhelyezkedő élvonalbeli klub nyíregyházi mérkőzését.

Ami azt illeti, a felek között a tabellán is jelentős volt a különbség a meccs előtt – némi meglepetére a Spartacus javára. Vasárnap talán már cseppet sem bánták a nyíregyháziak háza táján, hogy fellépésük a tizenkettedik forduló záró mérkőzése volt, hiszen az egy nappal korábbi eredmények úgy alakultak, hogy a piros-kékek esetleges győzelme az ötödik helyezést jelentette volna számukra. Az előjelek alapján a hazaiaknak minden esélyük megvolt a három pont begyűjtésére, hiszen a ZTE korábbi nyolc szabolcsi látogatásából egy sem hozott vendégsikert. Még a tavalyi sem, ami egy ritkán látható gólról is nevezetes: a találkozó második percében Koplárovics Béla a saját térfeléről vette be a labdát kiejtő Filip Lazareanu kapuját. Az érintettek nem eleveníthették fel egymás között a mókás jelenetet, hiszen a korábbi, Manchester United elleni mérkőzés hőse már szombaton letudta kötelezettségét – az NB II-es Pécs színeiben Felcsúton –, a nyíregyháziak román kapusa pedig szerdán kézközépcsonttörése miatt műtéten esett át, és csak begipszelt karral figyelhette a fejleményeket a lelátóról.

A mostani meccs második percében is történt említést érdemlő esemény, ezúttal Bárányos Zsolt belépője után Roguy Meyé terült el a földön fájdalmas arccal, ám az ápolás után folytatni tudta a játékot. A csípős hidegben egyébként sem volt tanácsos sokáig a füvön maradni, bár a meccsre némi csúszással megérkező nyolc zalai ultrának tetszhetett a keleti klíma, hiszen közülük hárman is félmeztelenre vetkőztek. Az első félidőben elkönyvelhettük még, hogy Hajdú Norbert Koplárovics Béla babérjaira törve szinte ugyanonnan próbálkozott kapura íveléssel, de Illyés Dániel résen volt.

A szünetben Csank János azt kérte labdarúgóitól, hogy hoszszú keresztlabdákkal keressék a bal oldalon Hajdú Norbertet. A térfélcserét követő első tíz percben két ilyen hajszálpontos indítást is kapott az Újpestről érkező szélső, akinek centerezései rendre megtalálták az addig szinte észrevehetetlen Waltner Róbertet, és a korábbi edző, Supka Attila idejében inkább csak a reklámfilmekben, semmint a pályán látott támadó az első helyzetét gólra is váltotta. A meccsforgatókönyv kezdett hasonlítani a tavalyiéhoz, hát még akkor, amikor a hajrában a házigazda egyenlített. Aco Sztojkov gólja után nyolc perce maradt a Szparinak az esztendővel ezelőtti 2–1-es eredmény reprodukálásához, és bár a macedón támadó még egyszer helyzetbe került, ez az idő végül kevésnek bizonyult. Így aztán az egerszegiek nyíregyházi nyeretlensége nem szakadt meg, ám a szabolcsi szurkolók hangulata sem lehetett felhőtlen, hiszen a két héttel ezelőttihez hasonlóan az idegenbeli győzelmet újra hazai döntetlen követte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik