Edzőváltásból eddig jeles

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCEA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék
Csank János győzelemmel kezdett Zalaegerszegen: bár a vendég Fehérvárnak volt esélye a pontszerzésre, az önbizalomtól duzzadó hazaiak nem engedték ki a kezükből a három pontot.

A csapatok már ballagtak a pá lya közepe felé egymás köszöntésére, amikor Csank János még mindig sehol sem volt…

Már mindenki őt kereste, a lelátón a nézők elkerekedő szemekkel éppen kezdtek egymásra pillantgatni, amikor aztán Csank János – akár egy filmszínész – csak előkerült a játékoskijáró mélyéből. A Zalaegerszegen több mint egy hete kinevezett mester szokásához híven elegáns ballonkabátban, lehajtott fejjel, piros színű jegyzettömbjét a hóna alá csapva igyekezett a kispad felé, s a lelátón máris kitört a vastaps.

Hiába, Csank Jánostól a nézők is sokat várnak Zalaegerszegen.

A kék-fehérek vezetőedzője egy félmosollyal és egy laza kézmozdulattal köszönte a megelőlegezett bizalmat, majd elfoglalta helyét a hazai kispad mellett.

A gyenge szereplés miatt a szurkolóknak mostanra tényleg elfogyott a türelmük, amelyet egy, a kapu mögé kifeszített „Elég volt, focizzatok!” transzparens nyomatékosított a játékosokban.

Csank János a találkozó előtt elmondta: az elmúlt egy hét nem sok mindenre volt elég, a magyar játékosokat ismerte, ám néhány légiósról most kellett képet alkotnia. A szerkezeten sem akart változtatni, mondván: egy hét nem elég arra, hogy a csapat begyakoroljon egy új hadrendet.

A felállás tehát maradt a régi, a kezdőcsapat viszont nem sokáig. Alig telt el negyedóra a mérkőzésből, amikor Csank Jánosnak sérülés miatt máris változtatnia kellett: Damir Pekic helyére Balázs Zsoltot küldte támadásba. Bár kényszer szülte, a zalaiak vezetőedzőjének első húzása máris bejött: a csereként beálló Balázs Zsolt hét perc múlva a kapuba talált.

Gyorsan megszerezte tehát a vezetést a ZTE, és mivel a gólt követően is támadásban maradtak a hazaiak, úgy tűnt, a kék-fehérek gyorsan dűlőre akarják vinni a dolgot. Hogy a labdarúgók önbizalma lassan ismét helyreáll, azt jól bizonyította, hogy Szamosi Tamás negyven, Máté Péter huszonhat, Milan Davidov pedig huszonöt méterről is bátran kapura bombázott. A Fehérvár gyors ellencsapásaiból néhány formás támadásra, valamint egy lesgólra futotta.

A játék lüktetett a második félidőben is.

Néhány percre hol az egyik, hol a másik csapat került mezőnyfölénybe. A fordulást követően előbb a vendég Fehérvár vette át a játék irányítását, aztán a Zalaegerszeg, majd ismét a Fehérvár.

Sokan fanyalognak a magyar bajnokik irama miatt, néhány hibát követően ezúttal is a tenyerükbe temették az arcukat a nézők, de labdarúgók most igenis kiadtak mindent magukból, megpróbálták a lehető legizgalmasabb meccset játszani. Felválta támadtak a csapatok, akadtak szép cselek, kemény összecsapások, nagy helyzetek, s lövések minden mennyiségben.

Benne volt a második félidőben is a gól, nem sokon múlott a Fehérvár egyenlítése, végül a lefújást követően egy tizenegyesből mégis a hazaiak szerezték meg a második találatot. Csank János ezzel a győzelemmel tehát sikeresen mutatkozott be a zalaiak kispadján, s bár a találkozó előtt arra panaszkodott, hogy rossz állapotban lévő társaságot vett át, a játékosok erre a meccsre már összeszedték magukat.

S ha azzal kezdtük, hogy Csank János a kezdés előtt az utolsók között lépett ki a játékoskijáróból, akkor fejezzük azzal be, hogy a lefújást követően viszont az elsők között ballagott be az öltözőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik