Újabb pólós kihívás: következik a vb-ezüstérmes Ausztrália

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 04:08
Jól kezdett a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, a csapat megérdemelten nyert Hollandia ellen. Szerdán még nagyobb kihívás következik: a világbajnoki ezüstérmes Ausztrália. Legyőzése azonban nem lehetetlen, a magyar együttesnek hoznia kell a hollandok elleni formáját.
Az ausztrálok ellen Primász Ágnestől is kellenek a gólok
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az ausztrálok ellen Primász Ágnestől is kellenek a gólok
Az ausztrálok ellen Primász Ágnestől is kellenek a gólok
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az ausztrálok ellen Primász Ágnestől is kellenek a gólok

Godova Gábor csapata Hollandia ellen 11–9-re nyert. A győzelem két tényezőnek, a jó helyzetkihasználásnak és a jó kapusteljesítménynek volt köszönhető – mondhatni, a vízilabda elnevezésű sportág két legfontosabb elemének.

A magyar együttes a lövéseinek 50 százalékát gólra váltotta. A legeredményesebb magyar, Pelle Anikó vitte a prímet hatékonyságban: mind a négy lövését gólra váltotta. Így hiába dobott a németalföldi válogatott több mint másfélszer annyit kapura (a magyarok 22-szer, a hollandok 36-szor kísérleteztek), a mieink hozták a meccset.

No persze, ehhez kellett Horváth Patrícia remek teljesítménye is. A magyar kapus a hivatalos statisztika szerint 67.9 százalékkal védett. Ha ehhez hozzáteszzük, hogy fontos lélektani pillanatban hárított egy büntetőt, akkor nyugodtan kijelenthető: fő letéteményese volt a magyar győzelemnek.

Hogy ezt miért írtuk le? Pofonegyszerű: ugyanez – ha nem több – kell az ausztrálok felülmúlásához.

Az ausztrál csapat 2000-ben Sydneyben megnyerte az olimpiai tornát, azóta a legjobb eredménye – szintén hazai pályán (Melbourne-ben) – a 2007-es világbajnoki ezüstérem.

Akire a magyar csapatnak feltétlenül figyelnie kell, az Gemma Breadsworth. A center amellett, hogy remekül használja ki a lehetőségeit – a görögök ellen négy gólt lőtt –, rengeteg előnyt harcol ki csapatának. Az ő semlegesítése kulcskérdés.

Az ausztrálok legyőzéséhez ugyanakkor adva van a recept, lásd a hollandok elleni játékot. A tét pedig nem kicsi: egy esetleges győzelem akár a négy közé jutást is jelentheti.

A mérkőzés élő közvetítését 7:00-tól itt követheti figyelemmel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik