Godova: „Nagyobb izgalom nélkül hoztuk a hollandok elleni meccset"

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 09:43
A magyar női vízilabda-válogatott kétgólos győzelmet aratott Hollandia ellen az első mérkőzésén az olimpián. Godova Gábor, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya kulcsfontosságúnak tartja a két megszerzett pontot.
Pelle Anikó (fehérben) nagyszerűen játszott, négy gólt dobott a hollandoknak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Pelle Anikó (fehérben) nagyszerűen játszott, négy gólt dobott a hollandoknak
Pelle Anikó (fehérben) nagyszerűen játszott, négy gólt dobott a hollandoknak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Pelle Anikó (fehérben) nagyszerűen játszott, négy gólt dobott a hollandoknak

Godova Gábor nagyon fontosnak tartja a hollandok elleni győzelmet, de a csapat mérkőzés elején nyújtott teljesítményével nem teljesen elégedett.

„Azt sulykoltuk a lányokba, hogy ne izguljanak, ne legyenek a kelleténél feszültebbek, ugyanolyan tornaként fogják fel az olimpiát, mint amelyeken már több tucatszor medencébe ugrottak – mondta Godova. – Tízen ott voltak Athénban is, ez persze sokat segített, hogy ne legyen probléma, ennek ellenére nem a megbeszéltek szerint kezdtünk: az ellenfél legjobbja nem lőhetett volna kapura, ehelyett három gólt is lőtt.”

„Ezt követően rájöttek a lányok, lehet abban valami, amit a meccs előtt beszéltünk, s ezzel a védekezésünk egy csapásra összeállt. A fórjainkat sokat gyakoroltuk, mint látható volt, nem véletlenül. A vezetésünk birtokában mintha egy kicsit megijedtünk volna, de a Patrícia által kivédett ötméteres és néhány holland hiba után észhez tértünk, s voltaképpen nagyobb izgalom nélkül hoztuk a meccset. Ez a két pont kulcsfontosságú a folytatásra is gondolva” – tette hozzá a kapitány.

Valkai Ágnes elmondta, az egész találkozó alatt bízott a magyar válogatott győzelmében.

„Végig éreztem, hogy meglesz a meccs. Nagyon együtt van a társaság, jól érzi magát itt Pekingben, nagy tervei vannak. A hollandok ellen ennyi kellett, megcsináltuk, megyünk tovább” – mondta Valkai.

Horváth Patrícia, az ötméterest is védő magyar kapus nagyon boldogan beszélt a hollandok legyőzése után.

„Az elején talán érződött a feszültség, de idővel a megbeszéltek szerint játszottunk. Az ötméteres? Tudtam, hova lövi, mindig oda szokta, az elsőt is megfoghattam volna. A hollandoknál sok az elsőolimpiás játékos, talán ezért is hibáztak többet. Mondom ezt én, az elsőolimpiás… – mosolyodott el Horváth Patrícia. – Nagyon jól érzem magam, boldog vagyok, és bízom a csapatban.”

Olvassa el a mérkőzésről szóló beszámolónkat és a tudósításunkat!

NŐI VÍZILABDA

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Hollandia 11–9 (3–3, 3–2, 4–3, 1–1)
Peking, 1000 néző
Játékvezető: Caputi (olasz), Koryzna (lengyel)

Gólszerzők: Pelle 4, Valkai 2, Stieber 2, Kisteleki 2, Drávucz 1/1, ill. De Bruijn 4, Sijbring, Van de Ham 1/1, Cabout, Koot, Van der Berg
Ötméteresek: 1/1, ill. 2/1
Kiállítások: 8, ill. 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik