A hajtós csapatok meccse

A mérkőzésről tudósított: VOLESZÁK GÁBOR, TŐSÉR NORBERTA mérkőzésről tudósított: VOLESZÁK GÁBOR, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2008.08.10. 00:27
Címkék
Változatos mérkőzésen veszítették el a rákospalotaiak eddigi veretlenségüket: a Supka Attila edzette Zalaegerszeg 3–2-re győzött a Budai II László Stadionban.

Fülsiketítő dudaszó törte meg a Budai II László Stadion csendjét egy órával a kezdés előtt. Izgatott kamaszlány rángatta meg tetőtől talpig farmerbe öltözött mamáját, s mondta: „Anyu, nem a te autód riasztója?”

Másé nem nagyon lehetett.

A kis családon kívül ugyanis ekkor még csak pár fiatal fruska várt arra, hogy futballistákon legeltethesse majd a szemét.

Szomorú, de később sem lettek sokkal többen a nézőtéren. A villanyvilágítás kezdeti varázsa tovaszállt, és az érvényes belépő mellé sem adtak már babgulyást és sört...

Rákospalotán persze más is csábíthatná meccsre az embereket: itt játszott ugyebár a veretlen hazai csapat, a REAC.

Úgy tűnik ehhez azért még hozzá kell szokniuk a helyieknek.

Pedig a pálya szélén ácsorgó hangulatfelelős is mindent megtett, teli torokból üvöltötte mikrofonjába, hogy: „Zengjen, zúgjon a hajrá!...” A végén kivárt, de választ nem kapott.

Pedig Aczél Zoltán, a REAC vezetőedzője tudja a nézőcsalogató játék receptjét, a „főztjére” egyelőre kevesen kaptak rá: alig telt el öt perc a mérkőzésből, újfent kiderült, Erwin Koeman segítője elkötelezettje a támadó futballnak, ami remek dolog, feltéve, ha a védekezéssel sincs semmi probléma.

Ám, ha van...

Szóval, Aczél Zoltán úgy határozott, hogy a Paks ellen győztes csapaton (3–1) nem változtat, azonban az így a kezdő tizenegyben ragadó Dinka Balázs rögtön összehozott egy tizenegyest.

A később érkező zalaegerszegi drukkerek aztán már nemcsak saját kedvenceik, hanem a REAC egyenlítő góljáról is lemaradtak, ezért a tervezettnél visszafogottabban lengették a zászlóikat.

„Támadás!” – adta ki a jelszót a hazai oldalról egy karcos férfihang, ám gyanítjuk, az „Ébresztő!” felkiáltás jobban elkelt volna.

Az utasítást Lisztes Krisztián szívlelte meg, ezúttal is mindent elkövetett, hogy karmesterhez méltón irányítsa csapatát. A REAC vezetőedzője, Aczél Zoltán korábban olyan zongoristához hasonlította Lisztes Krisztiánt, aki hosszú kihagyás után ül újból a hangszere elé, s bár eleinte bizonytalan, néha melléüt, de lassan belelendül.

Most már kijelenthető, a 49-szeres válogatott jól „muzsikál”, apró szépséghiba, hogy a zalaiak elrontották az előadást: Supka Attila csapata kitűnő hajrával, látványos gólokat szerezve megfordította az eredményt, és megfosztotta veretlenségüktől a hazaiakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik