A dán férfiak a nők helyett is hazavinnék az ötkarikás aranyat

Vágólapra másolva!
2008.08.08. 12:49
A címvédő Dánia nem jutott ki az olimpia női kézilabdatornájára, így az északi ország szurkolói a férfiakra koncentrálnak, akik idén egyszer már bizonyítottak, hiszen megnyerték az Európa-bajnokságot.
Joachim Boldsen és Ulrik Wilbek Pekingben is aranyat szeretne
Fotó: Imago
Joachim Boldsen és Ulrik Wilbek Pekingben is aranyat szeretne
Joachim Boldsen és Ulrik Wilbek Pekingben is aranyat szeretne
Fotó: Imago
Joachim Boldsen és Ulrik Wilbek Pekingben is aranyat szeretne

A dán férfi kézilabdázók a nőkhöz képest sehol sem voltak az előző három olimpián, hiszen ki sem jutottak, miközben a nők három olimpiai bajnoki címet is szereztek 1996 óta.

A dán férfiak ugyanakkor javuló tendenciát mutattak az új évezredben, ám egy ideig nem tudták átlépni saját árnyékukat, hiszen 2002-vel kezdődően egymásután három Európa-bajnokságon szenvedett vereséget az elődöntőben a válogatott (kétszer a németekkel szemben), sőt a 2007-es németországi vb-n is a döntőbe jutás előtt buktak el a lengyelekkel szemben.

Idén januárban azonban megtört a sorozat, és világeseményt nyertek, miután végre sikerült legyőzni a nagy rivális németeket a legjobb négy között, majd a horvátokat is a döntőben.

A dánok tehát megteltek önbizalommal, Wilbek kapitány az elutazás előtt ki is jelentette, hogy éremért utaznak Pekingbe. „Mióta ilyen jó csapatunk van, és megnyertük az Európa-bajnokságot, csalódottak lennénk, ha nem kerülnénk dobogóra.”

A válogatott egyik legtapasztaltabb játékosa, Lars Christiansen esélylatolgatásában a dán és a horvát csapatot nevezte meg fő favoritnak, de kiemelte, hogy nagyon kiegyensúlyozott tornára számít.

„Franciaország hihetetlenül jó, és jó napot kifogva Spanyolország is legyőzhet minket. A németeknek mindig átkozott szerencséjük van, és egyre jobban játszanak” – mondta az Eb gólkirálya.

A Traktor becenévre hallgató beálló, Joachim Boldsen úgy gondolja, az olimpiánál nem kell jobb motiváció. „Az olimpián nyerni a legtöbb, amit sportember elérhet pályafutása során.”

A dánokon kívül tizenegy csapat célja ez.

PEKING 2008

A FÉRFI KÉZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT
Brazília Dánia
Franciaország Dél-Korea
Horvátország Egyiptom
Kína Izland
Lengyelország Németország
Spanyolország Oroszország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik