Edzőképzés: egyetemi napok

L.Á. L.Á.L.Á. L.Á.
Vágólapra másolva!
2008.08.05. 06:36
Címkék

A kapitány beszélt.

A Testnevelési Egyetemen vasárnap és hétfőn megrendezett pro és A-licences edzőtovábbképzést Erwin Koeman szövetségi kapitány beszámolója nyitotta meg. A szakember a nyári Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatai alapján a svéd és a portugál nemzeti együttes játékát elemezte – nem véletlenül: a magyar válogatott a 2010-es vbselejtezők során ezzel a két csapattal is összecsap (a hatos Dániával, Albániával és Máltával teljes.) „A portugálok ellen csakis akkor lehet esélyünk, ha válogatottunk valamennyi tagja képes a tőle várható legjobb teljesítményt produkálni” – adott első hallásra egyszerű receptet a szövetségi kapitány.

A nap záró programjaként Bicskei Bertalan, a honi edzőképzés vezetője tartott előadást.

„Az Euro 2008 tapasztalatai alapján a labdarúgás a magas szintű technikai tudás felhasználásán alapuló, sokmozgásos kreatív támadójáték felé mozdult el. Ez előnyős kell legyen a magyar futball számára, hiszen ennek a stílusnak a bölcsője pontosan a régi magyar labdarúgás” – vont optimista párhuzamot múlt és jövő között az MLSZ szakmai igazgatója.

A direktori felszólalások hétfőn folytatódtak: Jámbor László, a szövetség fejlesztési igazgatója a statisztikai adatok napi szintű gyakorlati felhasználásának hasznosságát emelte ki, megjegyezve: „...eredményt csak úgy tudunk elérni, ha a magyar futball teljes egészének hitelét visszaállítjuk. Ebbe beletartozik a tulajdonosi kör, a hazai edzők, a játékosok és persze a versenyzés hitelessége is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik