Eddig szinte csak távoztak

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2008.07.10. 23:15
Címkék

Feledtetve a közelmúlt hal vány eredményeit, idén az ötödik helyet szerezték meg az NB I-ben a szolnoki kosarashölgyek, amit nagy sikerként könyveltek el a helyiek még úgy is, hogy nem is oly rég bajnoki ezüstöt és Magyar Kupagyőzelmet ünnepelhettek.

Ennek ellenére lesznek bőven változások a csapat háza táján: közülük az egyik legfontosabb, hogy távozik az eddigi vezetőedző, Kmézics Zorán, aki a Nyíregyháza férfiegyüttesének irányítását veszi át. Utóda Mészáros Zoltán lesz, aki másod-, illetve utánpótlástrénerként ténykedett az SZNKK-nál, valamint szövetségi edzőként a korosztályos válogatottaknál. Az elmúlt évad játékosállományából Adamecz Lilla a Vasasba, Keller Annamária a Győrbe, Kmézics Diána a Szegedbe, míg Szavercsenko Jekatyerina a Szekszárdba igazolt, Magdalena Kozdron olasz, Fürtös Kata spanyol második ligás klubokkal tárgyal, Bianca Vescan pedig szintén a határokon túlra kacsingat. Mint azt Gazdag Sándor, a szolnokiak klubmenedzsere megerősítette, Marija Boskovics, Djelmis Angéla, Hegedűs Rita, Sonyák Zita és Zele Dorina viszont a következő idényben is soraikban játszik majd.

Természetesen új kosarasok is érkeznek majd a Tiszaligetbe, mezőny- és centerposztokra akarnak magyar, valamint külföldi játékosokat szerződtetni a vezetők. A legutóbb a BEAC színeiben szereplő fiatallal, Halmai Katóval már a megegyezés is megszületett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik