Roberto Donadoni: „Nem igaz, hogy telefonáltam Van Bastennek”

Vágólapra másolva!
2008.06.17. 13:25
Hatalmas érdeklődés övezi a ma este 20.45-kor kezdődő Olaszország–Franciaország és Hollandia–Románia találkozókat. A „halálcsoport” küzdelmeiben egy továbbjutó már biztos, a fennmaradó egy helyre hárman pályáznak. A két évvel ezelőtti világbajnoki döntő résztvevői, most a korai búcsú elkerülésért szállnak harcba, de a „Casa Azzurában” még így is bizakodóak.
Az olasz játékosok vakon bíznak edzőjükben (szürkében) és önmagukban is.
Fotó: Reuters
Az olasz játékosok vakon bíznak edzőjükben (szürkében) és önmagukban is.
Az olasz játékosok vakon bíznak edzőjükben (szürkében) és önmagukban is.
Fotó: Reuters
Az olasz játékosok vakon bíznak edzőjükben (szürkében) és önmagukban is.

Már-már kijelenthetjük, hogy az olaszok háza táján a nyugodtság és a bizakodás eredménytől függetlenül megvan. Persze mit is tehetnének mást, és ezt Roberto Donadoni is jól tudja.

„Tudjuk, mit kell tennünk, és kiadjuk a maximumot fizikailag és lelkileg” – kezdte a kapitány.

Ami pedig a hollandokat illeti, rendkívül sportszerűen megjegyezte, hogy nem feltételezi Van Bastenékről, hogy ne teljes erőbedobással küzdenének ma este – ez egyébként az egész olasz csapatról elmondható.

„Ami a hollandokat illeti, nem igaz, hogy telefonáltam Van Bastennek, hogy arra kérjem: tegyen, úgy ahogy elvárható, mert az ilyesmit inzultálásnak vélem. Mint ahogy én is fel lennék háborodva az ő helyében, ha arról faggatnának, hogy megveretjük-e magunkat” – mondta a szakember.

Ami az összeállítást illeti, sokan Antonio Cassanót várják a kezdőbe, többek között Gianluca Zambrotta is neki szavazna bizalmat.

„Azokon a meccs-részleteken, mikor játszott mindig jó volt. Remélem, hogy döntő gólt rúg. Hosszú ideje nem győztünk a franciák ellen rendes játékidőben, itt a megfelelő alkalom” – mondta az előző mérkőzésen nagy hibát vétő hátvéd.

Ha Donadoni úgy döntene, hogy Cassanót állítja a kezdőcsapatba, akkor nagy valószínűséggel Alessandro Del Piero maradna ki.

„Fizikálisan rendben van csakúgy, mint Borriello és Quagliarella. Minden a kapitány döntésén múlik” – értékelt a Juventus ikonja.

„A franciák ugyanolyan esélyekkel várják a mai meccset, mint mi. Meglátjuk kinek jön ki jobban a lépés. Most minden energiánkat erre az egy meccsre kell összpontosítsuk, hogy elkerülhessük a korai búcsút” – tette hozzá.

Az összeállítással kapcsolatban úgy néz ki egy biztos pont van. Andrea Pirlo az olasz válogatott játékmestere így reagált arra a felvetésre, hogy Donadoni vállalkozása nélküle nem sikerülhet:

„Tudom én is, és tudja ő is. Egész biztos pályán leszek”

A játéktól megfosztott Fabio Cannavaro, aki csapat mentorává és második edzőjévé vált, így fogalmazott:

„A csapat nyugodt. Tudjuk, hogy nyerni kell minden áron anélkül, hogy bármi másra gondolnánk. Az kell legyen a célunk, hogy legyőzünk egy olyan ellenfelet, mint Franciaország. Ők ugyanebben a helyzetben vannak. Nem lesz könnyű!”

Cannavarónak igaza van…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik