Aranypéntek következik

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.05.21. 01:48
Címkék
Rendkívül feszült, ideges hangulatú, olykor kíméletlenül durva összecsapáson egyenlített a bajnoki fináléban a címvédő Szeged a trónkövetelő Veszprémmel szemben. Az aranyérem sorsa pénteken Veszprémben dől el.

A bemutatásnál vastaps fogadta a Leónból Szegedre visszatérő Laluska Balázst és a Barcelonából érkező Petar Nenadicsot, emellett ünnepelte a közönség a kedden elbúcsúztatott Ratko Djurkovicsot, Bajusz Sándort és Bendó Csabát.

Valamelyest átrendeződtek a csapatok a döntő negyedik mérkőzésére, mert lejárt Bajusz Sándor büntetése, míg Ilyés Ferencet és Danijel Andjelkovicsot eltiltotta a fegyelmi bizottság. Az utóbbi határozatok persze tovább hevítették a finálé amúgy is forró légkörét. Nem tett jót a csata hangulatának, hogy a harmadik percben Marko Vujint ápolásra az öltözőbe kellett kísérni, mert a szemére kapott egy hatalmas ütést Herbert Gábortól.

Bravúrosan védett Puljezevics Nenad, és a megkavart öszszeállítású Veszprém támadásaiban eleinte semmi átütőerő sem volt. A Szeged viszont szárnyalt, emberhátrányban is tartotta előnyét. Andjelkovics hiányát persze megsínylette a Pick, hiszen a gárda motorját nehéz volt pótolni, de Vadkerti Attila és Adrian Petrea is remek karmesterként dirigálta társait.

Néhány kimaradó hazai helyzetet büntetett a fokozatosan belelendülő MKB, amely megszilárduló védekezésének köszönhetően fordulatossá tette az első játékrészt. Amikor a bunyó mellett a játékkal is törődtek a gladiátorok, élvezetesebbé vált a csata. Persze birkózásban, a mezek rángatásában, kisebb-nagyobb pofozkodásban továbbra sem volt hiány. Nem volt könnyű feladat rendet tartani a pályán, mert az indulatok gyakran elszabadultak. A Veszprém hatalmas akarattal küzdve tartotta egy-két gólos előnyét, ám a címvédő is minden erejét összeszedve harcolt. Djurkovics kétszer két perces kiállítást kapott, mert szabálytalansága után visszaszólt a bíróknak. Zsarko Markovics igyekezett pótolni Vujint, akit a veszprémiek orvosa szerint kórházba kell szállítani kivizsgálásra, mert igen súlyos a szemsérülése.

Pérez Carlos, Markovics és Luka Zvizej külön gólpárbajába bele-beleszólt Iváncsik Gergő és Gulyás Péter, ezért a hajráig szoros maradt az állás. A végjáték még távol volt, amikor 27–25-re vezetett a Veszprém, majd ismét sajnálatos esemény következett. A felugorva kapura lövő Iváncsikot a levegőben meglökte Valentin Ghionea, ezért azonnal piros lapot kapott.

Már-már úgy látszott, hogy eldől a találkozó és a bajnoki aranyérem sorsa, hiszen 29–25re elhúzott az MKB, de még öt perc volt hátra.

Méghozzá szenzációs öt perc!

Az iszonyatos akarással hajrázó Pick ekkor befogta a kissé elkényelmesedő, több labdát eladó vendégeket. Irgalmatlanul kemény, olykor drasztikusan durva összecsapásokat is láttunk, majd az utolsó fél percben Djurkovics és Zvizej góljával 29–29-re alakult az állás. Ekkor Eklemovics Nikola betalált, de Zvizej hetesből újra egyenlített. Az MKB-nak még tíz másodperce volt a támadásra, de nem lőtt gólt. Következtek a büntetők. Háromszor betalált a Szeged, a Veszprém csak kétszer. A döntő utolsó csatájára, az aranymeccsre pénteken Veszprémben kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik