A Honvéd légiósai csak szenvednek

A mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, LIPCSEI ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.05.20. 01:19
Címkék
Nem hatott ösztönzőleg a válogatott meghívó a Honvéd afrikai légiósaira, felejthető játékkal asszisztáltak a Vasas győzelméhez.

George Gebro dekázott hármat, megállította a nyakán a labdát, majd bemutatott két átlépős cselt (majdnem annyi trükköt ismer, mint Cristiano Ronaldo, bár lényeges különbség, hogy a manchesteri klasszisnak ezek általában be is jönnek…), és a szóló végén elfoglalta jól megérdemelt helyét a kispesti padon. A vörös hajú libériai most csak a bemelegítésnél labdázhatott, hiszen nincs állandó helye a csapatban, mégis meghívták hazája válogatottjába. Érdekes, Genito a mozambiki, Benjamin pedig az elefántcsontparti csapat számára lett igen fontos, és ha a kispesti vezetők nem tudják meggyőzni az afrikai légiót a klubérdek fontosságáról, akkor a Debrecen elleni Magyar Kupa-döntőt már a trió nélkül játsszák.

Tekintve, hogy az Újpestről távozó Sadjo Haman pedig kameruni válogatott lehet, máris büszkén döngethetjük a mellünket, hiszen az NB I felnőtt az angol vagy az olasz bajnoksághoz: több légióst hívnak a különféle nemzeti csapatokba, mint ahányan a hazai válogatottban játszhatnak… Fájdalom, a közép-afrikai posta elég lassúnak tűnik, hiszen Genito, Benjamin vagy éppen az elefántcsonparti olimpiai együttesben szívesen látott Abraham az ősszel parádézott, mostanság csak szenved. A tavaszra széteső Honvéd legutóbbi 18 bajnokijából csak hármat nyert meg (közte a Sopron elleni elmaradt meccsét), és a jelenlegi formának tökéletesen ellentmondott, hogy a kispesti alakulat mégis a Vasas előtt áll a táblázaton. A veszélyes szöglet- és szabadrúgásokból minduntalan gólhelyzetet teremtő angyalföldiek meg is szerezték a vezetést, a szokás szerint rendkívül gyatra megoldásokat választó hazai csatárok pedig csak kisebb lehetőségekig jutottak. Legalábbis az első félidőben – mert a szünet után már nagyon gyenge játékkal rukkoltak ki. A vergődő együttesen az afrikaiak sem tudtak segíteni: Benjamin, egy-két kemény belépőt leszámítva, semmi extrát nem tudott felmutatni, Genito képtelen volt mozgatni csapatát, Abraham pedig tavaszi formájához hűen ezúttal sem talált a kapuba, míg Gebro a későbbiekben is szépen melegített…

A Vasas megérdemelten győzött, a Honvédnál pedig pontosan tudják, ha a jövő héten lenne a Sopron miatt szabadnapos a csapat, még azt a 3–0-s győzelmet sem vehetné biztosra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik