Még nincs hurráhangulat

SZABÓ TAMÁS jelenti SzapporóbólSZABÓ TAMÁS jelenti Szapporóból
Vágólapra másolva!
2008.04.15. 00:45
Címkék
Milyen reakcióra számíthatunk egy 6–0-s győzelem után? Viszonylag diadalittasra. Ehelyett a magyar jégkorong-válogatott tagjai inkább sopánkodtak a litvánok elleni sima győzelem után a szapporói divízió 1-es világbajnokságon.

Csekély szimpátiára számíthat az a csapat, amely minden egyes mozdulatával azt sugallja, hogy lebecsüli aktuális ellenfelét. A torna favoritjának tartott ukránok tetszési indexe a második napon sem erősödött, a horvátok után az észtek ellen is gőgös társaságként hokiztak. Vasárnap ez bőven belefért, de hétfőn kis híján ráfizettek: az észtek csak maguknak köszönhetik, hogy az ukránok továbbra is két lábbal a föld felett járhatnak.

„A japánok ellen és ellenünk ezt nem engedhetik majd meg maguknak – közölte Leleszi Zoltán, a magyar válogatott csapatvezetője. – Biztos vagyok benne, hogy addigra elhagyják a nagy mellényt.”

Persze az ukránokat nem a népszerűségi lista motiválja, ők az aranyérem miatt érkeztek. Ahogy a magyar válogatott is, amely az észtek elleni nehézkes siker után hétfőn hozta a kötelezőt, és kipipálta a litvánokat is. Pat Cortina együttese Vas Márton, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián és Ladányi Balázs révén négy emberelőnyös gólt szerzett, míg Kovács Csaba beütött egy büntetőt – közben Ocskay teljes létszámban is a kapuba talált. Túl sok szót nem is érdemelne a meccs, hiszen a méretes gólkülönbség sima sikert sugall, ám a lefújás után nem mosolygó magyar játékosok koriztak le a pályáról.

„Valami nem stimmel – mondta sokat sejtetően Horváth András. – Még nem tudom mi, de valami nem működik.”

Nem árt még egyszer leírni: a magyar csapat sima sikert aratott, 6–0-ra győzött. Ennek ellenére úgy néztek ki a mieink, mintha ők kapták volna a fél tucatot. A meccs legjobb magyar játékosának a kapust, Szuper Leventét választották. Ő sem azzal kezdte, hogy remekelt a csapat…

„Tudunk ennél jobban is játszani – mondta a Milano Vipers légiósa. – Az mindig jó, ha a csapat nem kap gólt. Viszont amellett nem mehetünk el, hogy az első két harmadban nem lőttünk gólt teljes létszámban. Igyekszem a pozitív dolgokra koncentrálni, a lényegre, hogy behúztuk a mérkőzést. Ez nem ötven- vagy hatvanmeccses szezon, ez világbajnokság, ahol hét nap alatt öt meccset kell játszani. Nincs idő a negatívumokról beszélni, mert szerdán jön a következő feladat, a házigazda, Japán elleni találkozó. A kevésbé jó dolgokat pedig az edzők kielemzik és megyünk tovább.”

Ocskay Gábor két gólt ütött, de egy szót sem ejtett a duplájáról. Az Alba Volán centere is inkább a gondokon morfondírozott.

„Kicsit stresszesek vagyunk, és ez a játékunkon is meglátszik. Fura érzés, mert egy olyan meccsről van szó, amelyen hat nullra nyertünk. Talán még nem sikerült teljesen akklimatizálódni – mondta a csatár,

majd azért kiemelte: végre gólra váltottuk az emberelőnyöket. Ez jó jel a japánok elleni összecsapás előtt. – A problémák ellenére élveztem a játékot, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Végre hatékony volt az emberelőnyünk. Ebből is látszik, hogy fejlődtünk, hiszen ez korábban minden vébén problémát jelentett.”

A szövetségi kapitány, Pat Cortina a sajtótájékoztatón a csapnivaló kezdést emelte ki. Az első négy percben nem lőttünk kapura, míg a meccs nagy részében öt az öt ellen nem tudtunk mit kezdeni a litvánokkal. Tovább rontotta a hangulatot, hogy Tokaji Viktort úgy „leütközték” a második harmadban, hogy a harmadikra már ki sem jött. Combsérülést szenvedett, de dr. Majzik Ernő csapatorvos szerint fizikoterápiás kezeléssel két nap alatt rendbe jön.

Ennyi idő maradt ugyanis korrigálni a hibákat, kúrálni a kisebb sérüléseket az első igazi rangadó előtt, szerdán ugyanis Japán következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik