Pazar Gulyás-parti

CH. GÁLL ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSCH. GÁLL ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.05. 00:00
Címkék
Bár a harmadik negyed derekán kevés híján félbeszakadt a mérkőzés, utána lehiggadtak a csapatok, és a Paks magabiztosan kerekedett felül a hajrára elfáradó Körmenden a kupaelődöntő első felvonásán.

Még fél ház sem volt kíváncsi a Magyar Kupa-elődöntő első összecsapására – illetve ez így nem egészen pontos, hiszen például Körmend városának mind a tizenkétezer lakosa kíváncsi lett volna az Atomerőmű elleni találkozóra, s a nem egészen harminc kilométeres távolság leküzdése sem jelentett volna megoldhatatlan feladatot.

Csak hát a jegyárak… A szombathelyi szervezők hétezer forintért kínálták a belépőket – diákjegy nem volt –, nem nyomtattak külön napijegyeket, s aki a négyből csak egy meccset, mondjuk a döntőt szerette volna megnézni, annak is le kellett szurkolnia a hét darab ezrest. A házigazdák ideológiát is gyártottak az egyesek által rablásnak titulált akcióhoz: a négyes döntő helyszínéről határozó licitáláson a Körmend „nyomta fel” 14.4 millióra az árat, s ezt az irreális tarifát valahogy most be kell hoznia a Falcónak. Állítólag 2800 jegyet sikerült is eladniuk, ami már önmagában is 19.6 milliós bevétel…

A meccs úgy kezdődött, mintha a paksiak bent maradtak volna az öltözőben: az első tíz pontot a Körmend szerezte – három tripla plusz egy büntető formájában –, 4 perc 19 másodperc elteltével gyűjtötte első pontjait a papíron pályaválasztó. Sokáig csak bóklásztak a pályán a tolnaiak, Gulyás Róbertnek sem ment, de aztán a paksi óriás elkezdte termelni a pontokat, s 21–19-re már a piros mezesek vezettek! Sőt a kisszünet után 34–27-re el is húzott az Atom, igaz, Vavra hármasa hamarosan a 34–34-et eredményezett. Aztán jött az idősebb Fodor – Gergely –, s mire negyedik kísérletéből negyedik tripláját is beküldte, 38–40-et mutatott az eredményjelző.

A 25. perc elején Papp Péter játékvezető befújt egy véleményes faultot Fodor Márton ellen, a kis Fodor reklamált, kapott egy technikait– amivel ki is pontozódott –, mire Krivacsevics Dragoljub edző kelt ki magából, s őt is hasonló büntetéssel sújtotta a hirtelen roppant szigorúvá váló Papp.

Erre elszabadult a pokol. A körmendi szektorból berepült a parkettre egy füstbomba – talán könnygázgránát? – meg néhány teli pohár sör, a kisgyermekes szülők menekülni kezdtek, megszólalt a tűzjelző sziréna, a csapatok pedig bevonultak az öltözőbe, miközben Cedric Brooks a négy büntetőből az első kettőt bedobta. Tíz perc után folytatódott a játék, Brooks, a mezőny egyik legjobbja a további kettőt is értékesítette, majd besimogatott egy ziccert – először ment tízzel a Paks (56–46). Az utolsó negyedet pazarul kezdte az Atomerőmű, 76–65-nél eldőlni látszott a meccs. El is dőlt, Gulyás azt csinált a palánkok alatt, amit akart, a rengeteg hibával kosarazó és a nagy tavaszi menetelésben elfáradni látszó Körmend Fodor Gergely kipontozódása után megadta magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik