Bővül a Real Madrid kívánságlistája

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.05. 00:00
Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt, amikor a Primera División élmezőnye hétről hétre újabb izgalmakkal halmozza el a spanyol futball szerelmeseit, a Real Madrid vezetői már a nyári erősítéseken törik a fejüket. A királyi gárda azonban hét végi ellenfeléről, a Mallorcáról sem feledkezhet meg.

„Igen, Rómában jártam” – válaszolt tömören az újságírók kérdésére Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója, akitől a sajtó munkatársai ennél azért bővebb tájékoztatást vártak volna. A blancók korábbi kiváló támadója ugyanis Daniele de Rossi és Alberto Aquilani átigazolásáról folytatott tárgyalásokat a Roma vezetőivel, egyes értesülések szerint ráadásul a brazil Mancini és a montenegrói Mirko Vucsinics megszerzéséért is lépéseket tett.

A spanyolországi klubokat Olaszországban képviselő Ernesto Bronzetti ugyanakkor tagadta, hogy a Roma vezetői hajlanának a megegyezésre: „Ez olyan egyesület, amely gondol a jövőjére: nem fogja elengedni legjobb játékosait. Az persze természetes, hogy az annyira nagy klub, mint a Real Madrid, érdeklődik Európa legkiválóbb futballistái iránt” – fogalmazott Bronzetti utalva arra, hogy a királyiak nem csak a Serie A-ban keresik az eljövendő sikerek letéteményeseit.

A madridiak legnagyobb eséllyel két honi labdarúgó megszerzéséért szállnak harcba: Rubén de la Red (Getafe) és Javi García (Osasuna) visszavásárlására a Realnak opciós joga van, és ezzel a nyáron vélhetőleg élni is fog. Egy másik kiszemeltért, a Werdert erősítő Diegóért a Juventus és az Arsenal is bejelentkezett – mindhárom kérő esélyeit rontja viszont, hogy a 23 éves brazil válogatott támadót 2011-ig szóló szerződés köti a brémaiakhoz; az érdeklődőknek jó sok pénzt kell kivenniük a kasszából, ha ki akarják vásárolni a zöld-fehérektől.

Nem ígérkezik olcsó vételnek a Racing gólfelelőse, Ezequiel Garay sem, akiért a Barcelona még a 20-ról 18 millió euróra lealkudott árat is sokallotta, így az utolsó pillanatban elállt a szerződtetésétől. A 21 éves argentin csatár elsősorban Ruud van Nistelrooy pótlására érkezhet a fővárosba, ahogy a Stuttgart csillaga, Mario Gómez is, ám érte a legfrissebb hírek szerint még többet, 50 millió eurót kér a német együttes. Igaz, a Klaas-Jan Huntelaarért (Ajax) és Sergio Agüeróért (Atlético Madrid) kért 35, illetve 55 millió euró kifizetéséhez is a klub tulajdonosainak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk …

A hét végi fordulóban Bernd Schuster vezetőedzőnek azonban még a szóban forgó erősítések – plusz a legérzékenyebb veszteség, a sérült Van Nistelrooy – nélkül kell Mallorcán pályára küldenie csapatát, ám némileg megkönnyíti a tréner feladatát, hogy a két argentin, Gabriel Heinze és Fernando Gago, valamint Pepe és Guti is visszatérhet a társakhoz.

Kétségkívül utóbbi tapasztalatára lehet a legnagyobb szükség az Ono Estadiban: a 31 éves középpályás nyolcadik bajnoki fellépésére készül Palma de Mallorcán. Először az 1997–1998as szezonban szerepelt a pirosfeketék otthonában, ám nem sok eredménnyel; a királyiak BL-sikerük évében csak gól nélküli döntetlent értek el, egy évvel később pedig vereséget szenvedtek (2–1). A két együttes legnagyobb párviadalait mégsem ebben az időszakban, hanem a 2002–2003-as idényben vívta, amikor mindkét öszszecsapás 5–1-es vendéggyőzelemmel zárult. Schuster, ha nem is ekkora különbséggel, de most is a három pont megszerzését várja játékosaitól.

„Biztos vagyok benne, hogy

csupán a hazai meccseink megnyerésével nem lehetünk bajnokok. Nehéz mérkőzések vannak előttünk idegenben, mert egyik csapat sem vár bennünket ölbe tett kézzel, ahogy most a mindig veszélyes Mallorca sem. Ez nagy kihívás, hiszen minden pontra szükségünk van” – fogalmazott a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik