A finálé küszöbén

SZÜCS ANDRÁS jelenti CsíkszeredábólSZÜCS ANDRÁS jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2008.03.06. 01:19
Címkék

Leesett a hó.

Amikor a nép előző este az elődöntő első meccse kitárgyalása és az aktuális labdarúgó Bajnokok Ligája-nap meccsének megtekintése után felkelt a Vákár Lajos Műjégpálya környékén fellelhető vendéglátóipari egységek asztalaitól, még csak az eső záporozott. Ám reggelre jó tízcentis hó terítette be a vidéket, ami a szűnni nem akaró égi áldás nyomán délutánra duplájára vastagodott. Így aztán a csarnok megközelítése fizikailag is nehezebb lett, arról nem is szólva, hogy az SC zakója sem növelte a kilátogatási kedvet, úgyhogy már nem is hatott különösebb meglepetésként a jócskán megcsappanó nézőszám.

Ráadásul ezúttal a Volán kezdett jobban, de minden egyes lehetőségét kihagyta, pedig volt belőlük bőven. Ok volt erre többek között az első három emberelőny, amelyből kettő még össze is ért negyed percig. Mindezek ellenére az SC zárta előnnyel az első harmadot, mert egy alkalommal mély álomba szenderült az Alba védelme, s ekkor már a szinte szokás szerint remekül védő Hetényi Zoltán sem tehetett semmit: egy az egyben jöttek vele szemben teljesen háborítatlanul: Szőcs Szabolcs szépen el is tette a pakkot a jobb sarokba.

A fórok később is igen egyoldalúan gyűltek, nagy részük hiába volt teljesen jogos, azért elég furán mutatott mondjuk a tíz perc, nulla perc arány a második negyed közepén. Nem csoda, hogy folyvást válogatott szitkok zúdultak a bírókra, mi több, a második szünetben lógtak az emberek a nézőtér első sora előtti korláton, verbálisan igencsak veszélyeztetve a „zebrák” épségét, akik ennek eredményeképp némi kivárással és kísérettel vonultak pihenőre. A dühöt táplálta az a tény is, hogy Hozó Levente később hiába futhatott neki egy büntetőnek, Hetényi elfektetése után az oldalhálóba emelt, s ami ennél is sokkolóbb volt: ekkorra a negyedik előnyéből csak betaláló Volán nemcsak fordított, hanem egyenesen kényelmes előnybe került, mégpedig úgy, hogy Ocskay Gábor mindhárom gólban benne volt.

A meccs vége az előzményeknek megfelelően elég csapkodóra sikeredett, főleg azután, hogy Frantisek Koky kapuvasas góllal szépített.

Az SC hiába küzdött az utolsó pillanatig, ezúttal is nyert a Volán, a fehérváriak a következő meccsen, saját pályájukon, odahaza bejuthatnak a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik