Vasas: idegenben elégtelen

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KERTÉSZ ATTILAA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KERTÉSZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.11.25. 00:56
Címkék
Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője ugyan megígérte, csapata Nyíregyházán megszerzi első idegenbeli győzelmét, az angyalföldi csapat ismét megbukott: Révész Attila jobban taktikázott, és ez elég is volt a hazai gárda sikeréhez.

Hangos csatakiáltással kezdődött a mérkőzés: a középkezdést követően Somorjai Tamás üvöltött bele öblös hangon a hazai szurkolók morajlásába. A Vasas középpályásának „Járasd meg!” utasítása mindenesetre híven tükrözte az angyalföldiek idegenbeli taktikáját. Mészöly Géza együttese valóban nem kezdte kapkodva a mérkőzést, a piroskék labdarúgók a védővonalban és a pálya belső részén is nyugodtan járatták a labdát, az oldalpasszokat követően maximum egy-egy hosszú indítással próbálták meg a jobb, illetve bal oldalon mélységből felfutó Kincses Pétert és Piller Józsefet játékba hozni. Az igazi átütőerő azonban mindkét csapat játékából hiányzott. Talán nem véletlen, hogy nem kevesebb, mint 25 percnek kellett eltelnie, mire a két fél egyike kapura lövéssel próbálkozott, de a labda legalább öt méterrel húzott el Németh Gábor kapuja fölött.

Pedig mindkét együttesnek szüksége lett volna a pontokra. A Nyíregyházának az utóbbi időben mutatott gyengébb szereplését kellett volna feledtetnie egy téli szünet előtti győzelemmel, a Vasasnak pedig a középmezőnyhöz való felzárkózáshoz lett volna elengedhetetlenül fontos a három pont.

Ehhez képest mindaddig langyosan csordogált a mérkőzés, amíg Dejan Vukadinovics nem gondolt egy merészet. A hazaiak középpályása egy támadás erejéig a jobb oldalról meglepetésre áthúzódott a balra, és ezzel olyannyira megzavarta a Vasas védőit, hogy beadásából váratlanul megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Szilágyi Norbert ezzel nemcsak meglőtte második élvonalbeli gólját (az elsőt a Siófok ellen idegenben 1–0-ra megnyert találkozón szerezte), hanem egyúttal a házi góllövőlista élére tört, az ősz folyamán ugyanis egyetlen nyíregyházi labdarúgó sem talált kétszer a kapuba... Németh Norbert viszont sokadszor segített a Vasason, és góljával még a szünet előtt egyenlítettek a vendégek.

A fordulást követően hosszú ideig megint nem történt semmi, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben, néhány álmosabb szurkoló „bele is bólinthatott” a találkozóba. Ám az érezhető volt, hogy ha a Vasas feljebb kapcsolna egy fokozattal, könnyedén megnyerhetné a mérkőzést. Tökéletesen látta ezt Mészöly Géza is, ezért pályára küldte a fürgébb Denisz Rebryket. A találkozó ezen periódusában jobban futballozott a Vasas, a Nyíregyháza védelme azonban állta a rohamokat, és ezúttal is bizonyította, hogy a hátsó alakzat a legstabilabb csapatrésze. A csereként beálló Montvai Tibor aztán villant egyet, és széppé tette együttese téli szünetét. Ezzel együtt látni kell, hogy a Nyíregyháza lendülete alábbhagyott az ősz második felére, és a téli átigazolási időszakban mindenképpen támadók után kell néznie.

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

Nyíregyháza

Filip Lazareanu 5

Ha néhány centiméterrel magasabb, Németh Norbert fejesét megfogja.

Ivan Zaleh 5

Sokat futott fel a jobb oldalon, ám néha feleslegesen tette.

Ambrusz Árpád 6

Rengetegszer fejelte el a labdát, magabiztos volt a kapu előterében.

Bagoly Gábor 5

A Vasas egyenlítő góljánál lemaradt.

Mircea Cornaci 6

Keményen védekezett, és ezen a mérkőzésen ez volt a legfontosabb.

Dejan Vukadinovics 6

Az első gól előtt remekül csavart a kapu elé, és mindvégig lendületes volt.

Minczér Tibor 5

Inkább a rombolás, mintsem a cselezés az ő műfaja.

Zabos Attila 5

Szürkén futballozott, cseréjénél nem véletlenül fütyülték ki a hazai szurkolók.

Miskolczi László 3

Csupán a verekedésnél nem látszott, hogy önbizalomhiányban szenvedne.

George Menougong 5

A nehezét többször megcsinálta, aztán a döntő momentumokban rontott.

Szilágyi Norbert 6

Gólja miatt dicsérhető.

A CSERÉK közül Montvai Tibor (6) remekül szállt be, hiszen győzelmet érő gólt fejelt, Perényi Szabolcs (–) és Sipos Tamás (–) kevesebbet tett hozzá ehhez a győzelemhez.

Vasas SC

Németh Gábor 5

Mindkét gólnál kiszolgáltatott volt.

Balog Zsolt 5

Nagy bedobásai hasznosak voltak, ám az első gólt az ő oldaláról kapták.

Pandur Péter 5-2=3

Feleslegesen dulakodott Miskolczi Lászlóval.

Marius Unierzyski 5

Jól használta ki magasságát, ám gyakorta ő is rossz megoldást választott.

Tóth András 5

Bár többször kisegítette a belsőket, kevés pluszt tett hozzá a játékhoz.

Somorjai Tamás 5

Sokszor szerzett labdát, ám legtöbbször csak a biztos passzokat választotta.

Kincses Péter 4

Jól kezdett, aztán szinte teljesen eltűnt, alig voltak elfutásai.

Mundi Roland 6

Ha a második félidőben néhány centiméterrel pontosabban céloz, vezetést szerezhetett volna a Vasas.

Németh Norbert 6

Góljáért dicsérhető, jól futballozott.

Piller József 4

Több beadása után a kapu mögött landolt a labda.

Sowunmi Thomas 5

Sokat harcolt, de egyedüli csatárként veszélytelen volt.

A CSERÉK közül Denisz Rebryk (5) hiába szeretett volna mindenáron gólt lőni, hiányzott a sebessége. B. Tóth Balázsnak (–) már csak statisztaszerep jutott.

Gólszerző: Szilágyi N. (1–0) a 30., Németh N. (1–1) a 39., Montvai (2–1) a 83. percben

Sárga lap: Perényi (Somorjait buktatta) a 84., Tóth A. (Perényit rántotta le) a 87. percben Kiállítva: Miskolczi és Pandur (dulakodásért) a 93. percben

Játékvezető: Vad II István (8). Egy-egy tévesen megítélt leshelyzetet leszámítva jelentősebb hibája nem volt, néha az asszisztensei azonban tévesen jeleztek. A kiállításoknál nehéz dolga volt, mert húsz játékos közül kellett kiválasztania a dulakodókat.

Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik