Scolari: Visszatérésem adhatja meg a szükséges pluszt a csapatnak

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 13:49
Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány letöltötte eltiltását, és úgy érzi, a portugál labdarúgó-válogatott tagjai ennek is köszönhetően harcolják ki a továbbjutást az Európa-bajnoki selejtező A csoportjában. A 2004-ben ezüstérmes együttesnek már az egy pont is elegendő lesz a finnek ellen.
Luiz Felipe Scolari magyaráz a játékosoknak
Luiz Felipe Scolari magyaráz a játékosoknak
Luiz Felipe Scolari magyaráz a játékosoknak
Luiz Felipe Scolari magyaráz a játékosoknak

Ha az északi együttes nyer Portóban, akkor mindenképpen megelőzi az egymás elleni eredmények alapján a Scolari-gárdát, és ebben az esetben a már biztosan továbbjutó lengyeleket fogadó szerbek is reménykedhetnek. A szerbek akkor juthatnak tovább, ha a finnek diadala mellett szerdán este és a szombatra halasztott, kazahok elleni meccsen is begyűjtik a három pontot.

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a részvételt az EURO 2008-ra – kezdte nyilatkozatát a brazil válogatott élén 2002-ben világbajnoki címet ünneplő Scolari.
A portugál válogatott szövetségi kapitányának azért kellett bűnhődnie, mert a szerbek elleni, szeptember 12-i Európa-bajnoki selejtező után rátámadt Ivica Dragutinovicsra. Az UEFA illetékes testülete a korábban kiszabott négymeccses eltiltást három hónaposra cserélte, de ebből egyet felfüggesztett.

“Győezelmre kell játszanunk, és ki kell használnunk a rengeteg kidolgozott helyzetet. Ha a döntetlenre figyelnénk, akkor teret adnánk a finneknek, átadnánk a kezdeményezést” – fejtegette Scolari.

Szombaton a portugálok 1-0-ra győztek Örményország ellen, de agólszerző Hugo Almeida megsérült. Helyére a rutinos Nuno Gomes kerülhet.

“Tökéletesen megbízom benne. Karizmatikus játékos, akivel örömöt jelent a közös munka” – jegyezte meg a szakvezető.

Scolari szerint a finnek elsősorban a pontrúgásokban bízhatnak, magas embereik nagy veszélyt jelenthetnek.

“Figyelnünk kell ezekre a helyzetekre” – szögezte le a brazil szakember.

Belgrádban pocsék játéktéren rendezik szerdán este a szerb-lengyel összecsapást, amelyen a vendégek már a jövő évi Eb-re készülnek.

A középpályás Jakub Blaszczykowski két sárga lap miatt nem játszhat, de Leo Beenhakker szövetségi kapitány szabadnapot adott Euzebiusz Smolareknek, Artur Borucnak, Maciej Zurawskinak, Jacek Krzynóweknek és Marek Saganowskinak. A védekező középpályás Radoslaw Sobolewski a lengyel közvélemény óriási megdöbbenésére bejelentette: nem kíván a jövőben a válogatottért játszani, így már Belgrádban sem lép pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik