Az orosz csapatkapitány reméli, profitálnak Robinson „tudásából”

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 12:26
Andrej Arsavin csapatkapitány reméli, hogy orosz labdarúgó-válogatott kihasználja az angol együttes leggyengébb láncszemének tartott Paul Robinson várható hibáit a Wembleyben sorra kerülő szerdai Európa-bajnoki selejtezőn. A szentpétervári Zenit csatára azonban tudja, nehéz feladatot jelent majd a kapus „tesztelése”, mert előtte Európa egyik legjobb védelme szerepel.
Andrej Arsavin gólöröme az Oroszország-Macedónia (3-0) mérkőzésen
Reuters
Andrej Arsavin gólöröme az Oroszország-Macedónia (3-0) mérkőzésen
Andrej Arsavin gólöröme az Oroszország-Macedónia (3-0) mérkőzésen
Reuters
Andrej Arsavin gólöröme az Oroszország-Macedónia (3-0) mérkőzésen

Az NSO ajánlja

„A legnagyobb jóindulattal sem tarthatjuk Robinsont a poszt legkiválóbb képviselőjének. Az angoloknak régóta nincs „normális” kapusuk, most nekünk is jó esélyeket kínál a hazai hálóőr” – jegyezte meg Arsavin.

A csatár véleményével valószínűleg még Angliában is sokan egyetértenek. A Tottenham Hotspurben futballozó Robinson ugyanis az elmúlt hónapokban többször is hatalmas hibát vétett, a közvélemény többsége már a „lecserélését” sem tartotta kizártnak. Steve McClaren szövetségi kapitány azonban kitart mellette, igaz az angol kapusok nem is tartoznak a világ legjobbjai közé. Nem véletlen, hogy a Premier League legjobb csapataiban (Arsenal, Chelsea, Liverpool FC, Manchester United) külföldi hálóőröket foglalkoztatnak…


„Folyamatosan háborgatni fogjuk Robinsont. Bízunk az angolok elleni győzelemben, teljességgel elképzelhető, hogy megnyerjük a mérkőzést. Több gyenge pontjuk is van, mindenképpen ki akarjuk használni ezeket” – szögezte le Arsavin.

A Zenit-támadó azonban azt is tudja, ahhoz, hogy eljussanak Robinson kapujáig, fel kell törniük a Richard-Ferdinand-Terry-Cole négyest, ez pedig roppant nehéz feladatnak ígérkezik.

„Az a legfontosabb, hogy a pályán elfelejtsük, hogy szupersztárok ellen futballozunk. De csatárként elsősorban arra kell ügyelnem, hogy megtaláljam az ellenfél gyenge pontját. Ez nehéz feladat, ugyanis Európa egyik legjobb védősora lesz a túloldalon. Nagyon bonyolult lesz az angol védelem feltörése, de tudom, az angol csapatban vannak gyenge futballisták is” – zárta mondandóját a magabiztos orosz csapatkapitány.

A Guus Hiddink által dirigált vendégek nagy lépést tehetnek a továbbjutás irányába, ha pontot vagy pontokat szereznek a Wembleyben. Az biztos, hogy a középpályán előnyt jelenthet az oroszoknak, hogy sérülés miatt David Beckham, Owen Hargreaves és Frank Lampard sem léphet pályára az angoloknál.

AZ OROSZORSZÁG-MACEDÓNIA (3-0) EB-SELEJTEZŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik