McClarent nem menesztik, ha az angolok most kudarcot vallanak

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 17:40
Steve McClaren szövetségi kapitány akkor sem meneszti az Angol Labdarúgó-szövetség, ha a válogatott vereséget szenved vagy pontokat veszít a következő két hazai Európai-bajnoki selejtező egyikén Izrael vagy Oroszország ellen. A szigetországi együttesnek mindkétszer nyernie kell, ha valós esélyekkel akarja várni a kvalifikáció hajráját.
Csak kiesés esetén merül fel McClaren menesztése
Reuters
Csak kiesés esetén merül fel McClaren menesztése
Csak kiesés esetén merül fel McClaren menesztése
Reuters
Csak kiesés esetén merül fel McClaren menesztése

Az NSO ajánlja:

„Addig maradhat a szövetségi kapitány, amíg a nemzeti tizenegy megőrzi matematikai esélyét a 16-os döntőbe jutásra. Steve sem az a fajta ember, aki félúton feladja munkáját” – idézte a Sun az angol szövetség egyik névtelenségbe burkolózó munkatársát.

A sokat bírált McClaren dolgát sérülések nehezítik, szombaton Izrael ellen a középpálya két „gyémántja”, David Beckham és Frank Lampard sem léphet pályára Wembelyben. Rajtuk kívül hiányzik majd Gary Neville és Wayne Rooney is.

Az angol válogatott azonban az utóbbi időben az említett négy klasszis jelenlétében is szenvedett, játéka régóta okoz csalódást a szigetországban. A rossz teljesítmény az eredményeken is érződik, hiszen az Eb-selejtezők során már többször érték kínos kudarcok a sokra hivatott gárdát. A horvátországi 2-0-s vereség még nem is számít igazi meglepetésnek, de a macedónok elleni hazai és az izraeliek elleni idegenbeli döntetlen már sokkolta a közvéleményt.

Emiatt McClaren helyzete régóta bizonytalan, pedig tavaly nyáron szinte „megváltóként” várták a rengeteget kritizált Sven-Göran Eriksson helyett. A jelenlegi szakvezető azonban évekig a svéd tréner segítője volt, sokak szerint ez meg is látszik mostani munkáján…

A 46 éves Steve McClaren heti fizetése 45 ezer font, szerződése 2010-ben jár le az angol szövetségben. A Sun úgy tudja, hogy idő előtti menesztése esetén 2,3 millió fontra tarthat igényt.

AZ IZRAEL-ANGLIA (0-0) EB-SELEJTEZŐ ÖSSZEFOGLALÓJA


AZ ANDORRA-ANGLIA (0-3) EB-SELEJTEZŐ ÖSSZEFOGLALÓJA


AZ ÉSZTORSZÁG-ANGLIA (0-3) EB-SELEJTEZŐ ÖSSZEFOGLALÓJA


PAUL ROBINSON BAKIJA A HORVÁTORSZÁG-ANGLIA (2-0) EB-SELEJTEZŐN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik