Pál: lőttem, láttam, győztem

MIHÁLYIANDRÁS jelenti BangkokbólMIHÁLYIANDRÁS jelenti Bangkokból
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék

Ha egy üzlet beindul…

Alig fél nappal azután, hogy a párbajtőrvívó Rédli András megszerezte a magyar küldöttség első aranyát, vasárnap délelőtt újra átélhettük a győzelem örömét. Ezúttal a lőtéren, az alig 20 esztendős Pál Balázs Adriánnak köszönhetően, aki a 3X20-as standard pisztolyban érte el csúcsformáját. Olyanynyira, hogy még az Európa-bajnok világcsúcstartót is legyőzte! Idegekkel is jól bírta, mert az alapverseny után – amelyet 572 körös új egyéni és országos juniorcsúc csal zárt – szétlövésre került sor közte és a német Marcel Goelden között. A tét az első hely volt, és a magyar bírta jobban idegekkel: az öt lövést követően 46–43-ra nyert!

„Az elején lőttem a legjobban, az első sorozatban még sosem ment ilyen jól, a másik kettőben pedig számoltam – tudtuk meg a tudatos versenyzés receptjét a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatójától, aki pénteken egy szabadpisztoly 60-as 11. hel lyel melegített a számra, úgy látszik, a lehető legjobban. – Tudtam, men nyit kell lőnöm,az utolsó sorozatban sikerült is végrehajtani, amit akartam. A szétlövésnél ugyan történt egy kis technikai malőr, mert nem volt elég lőszerem, de ez csak a próbalövésekre volt hatással. Iszonyúan izgultam, de jól lőttem!”

Tornászaink pedig jól tornásztak a szerenkénti döntőkben. Hetrovics Marcell és Hidvégi Vid igazolta a papírformát, és gyűrűn, illetve lólengésben jól megérdemelt ezüstérmet nyert – mind a ketten második helyezettként jutottak be a döntőbe, ahol megtartották előkelő pozíciójukat, igaz, kicsit kevesebb pontot szerezve. Hetrovics még egy hatodik helyet is begyűjtött nyújtón, Fekete Levente ötödik lett gyűrűn, hetedik lólengésben, Szalontai István pedig hatodik ugrásban. És még a pólósok is megnyerték a csoportjukat – öt egészséges játékossal.

Soha rosszabb napot!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik