Sztárcsapatok randevúja

H. B.H. B.
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 17:21
Címkék

Négy Bajnokok Ligája-részt vevő csapat, az osztrák aranyérmes Hypo NÖ, a horvát bajnok Podravka Koprivnica, valamint a Budapest Bank-FTC és a Győri Audi ETO KC lép pályára pénteken és szombaton Győrött a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A torna résztvevői lemérhetik, hol tartanak a felkészülésben, hiszen a mezőny rendkívül rangos. Megismétlődik a legutóbbi magyar bajnokság aranycsatája, az FTC–Győr rangadó, a Fradi emellett „újrajátszhatja” a kaproncaiakakkal a 2006-os EHF-kupa-döntőt, Németh András, a Hypo edzője pedig először meccselhet korábbi csapata ellen. Nem akármilyen csemegéket tartogat hát a két nap! Külön érdekesség, hogy ha az Audi ETO sikerrel veszi a szeptember 28. és 30. közötti, győri BL-selejtezőt, és kiharcolja a legjobb tizenhat közé jutást, a volt veszprémi edző, Zdravko Zovko által irányított horvát bajnokkal kerül egy csoportba.

„Eddig az erőnléti edzéseken volt a hangsúly, mostantól a technikai és taktikai feladatokra kell összpontosítanunk – mondta Róth Kálmán, az ETO trénere. – A hét végi tornán remek együttesek ellen csiszolhatjuk a játékunkat, s bár az eredmények is fontosak, elsődleges célunk, hogy összeálljon az új csapat. Sajnos vannak hiányzóink: Görbicz Anita az erdélyi túrán térdsérülést szenvedett, így a héten még nem edzett, Ana Djokics pedig porcsérüléssel bajlódik, csak rehabilitációs munkát végez, így rá most aligha lehet számítani. Vérten Orsolya Achillesín-sérülése viszont szépen javul, a jelekből ítélve ő pályára léphet pénteken és szombaton.”

A bajnok ferencvárosiak győzelemmel hangoltak a tornára, szerdán a bronzérmes Dunaferr ellen játszottak felkészülési mérkőzést a Kőbányai úti csarnokban. A csapat 32–23-ra verte meg az újvárosiakat, azaz folytatta remek sorozatát, hiszen korábban már nyert gyakorlómeccset a Győr és a Cornexi ellen is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik