Új fittségi sporteszközt fejlesztettek gyalogláshoz és futáshoz

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 10:58
Az „Xco” elnevezésű sporteszköz már évek óta ismert és egyre népszerűbb az aerobiktermek világában. Ma már szerte Európában – így hazánkban is – része az Xco-training a legnagyobb fitnesz-aerobik eseményeknek. A német gyártó az aerobikban használt termék utódaként a 2006-os év végén fejlesztette ki azt a sporteszközt, amely segítségére lehet mindazoknak, akik gyaloglás vagy futás közben a felsőtestüket is szeretnék tréningezni, és így egy komplex edzést végezni.
fitnesz.hu
fitnesz.hu

Az Xco walking & running első ránézésre súlyzóra hasonlít, ám valójában egy oxidréteggel bevont alumíniumhenger, melyben híg massza található. A hengerben lévő híg tömeg futás vagy gyaloglás közben a dinamikus karmunka általi mozgatás során az eszköz egyik végéből a másikba lendül. Így létrejön egy úgynevezett reaktív hatás. A massza ide-oda mozgatása során létrejövő visszaható erőhatás egyidejűleg feszít meg ellentétes izmokat, mint például a bicepsz (karhajlító) és a tricepsz (karfeszítő) izmokat.

A reaktív mozgás fontossága abban is rejlik, hogy az ilyen irányú izomműködés arra ösztönzi a mélyen fekvő kötőszöveteket, hogy gyorsabban és nagyobb számban állítsanak elő új sejteket, ami úgy a gyógyászatban, mint a sporttudományokban forradalmian újnak számít. A szalagok, inak és az izomkötőszövet egyszerre regenerálódnak az intenzív tréning során.

A jótékony egészségügyi hatások mellett az eszköz a futás technikájához is segítséget nyújt, hiszen a felsőtest és az ágyéki izomcsoportok „bekapcsolásával” egy biztonságos mozgásközpont jön létre a testben, így nem lesz „szétesett” a futó mozgása, amely által az izületek is védve vannak. További előny még, hogy az Xco walking & running használatakor végzett erőteljesebb karmozgás fejleszti a vállöv izmait, és plusz lendületet ad az előre irányuló haladáshoz.
A legújabb fittségi eszköz
fitnesz.hu
A legújabb fittségi eszköz


fitnesz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik