Csütörtöki bajnokik és kupameccsek Skandináviában

Vágólapra másolva!
2007.06.18. 19:10
Kifejezetten rangos összecsapásra kerül sor csütörtökön Norvégiában, hiszen a címvédő Rosenborg a dobogó tövében található Lilleström alakulatát fogadja. Ha csak a közelmúlt eredményeit vennénk figyelembe, akár borítékolhatnánk is a pályaválasztó sikerét, ugyanis az egymás elleni mérlegük 10–2–1, tavaly ugyanebben a szereposztásban a rendező 3–1-re győzött. Úgy tűnik, hogy a kissé gyengén rajtoló Rosenborg az utóbbi hetekben magára talált, hat mérkőzést tudott le veretlenül, közte öt győzelemmel. A látogatók nagy lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi fordulóban azzal, hogy pályaválasztóként 1–0-ra kikaptak a Valerengától, győzelmük esetén ugyanis a lista élére ugorhattak volna.

A másik párharcra lényegesen könnyebbnek tűnik, ugyanis a tippelés, hiszen a 2–2–1-es otthoni mutatóval rendelkező Start a sereghajtó, házon kívül 0–1–4-es eredménysort produkáló Odd Grenlandot fogadja. Az előző fordulóban mindkét gárda vereséget szenvedett, a Start a Fredrikstadnál kapott egy laza hármast, míg a látogatók hazai környezetben adta meg magát a Rosenborgnak. A közelmúlt egymás elleni eredményei is a rendező mellett szólnak, négyszer találkoztak, mindannyiszor a házigazda győzött.

Finnországban ugyanekkor a kupáé a főszerep. Két élvonalbeli gárda csap össze Helsinki JK–FF Jaro mérkőzésen. Mindkét csapat a középmezőnyben található, a HJK éppen a legutóbbi fordulóban szerezte meg az első otthoni győzelmét, a Hakát múlta felül 2–1-re. Ugyanekkor a Jaro nem járt szerencsével, 2–1-re kikapott a listavezető Tamperénél.

A GBK Kokkola–KuPS Kuopilo párharc mindkét résztvevője a második vonalban szerepel. A GBK a pályaválasztóként lejátszott mindhárom mérkőzését elveszítette, így nem csoda, hogy a mezőny utolsó harmadához tartozik, legutóbb az Atlantisnál kapott ki 2–0-ra. Ezzel szemben a KuPS hárompontos előnnyel vezeti a táblázatot, legutóbbi fellépésén a PP 70 Tamperét intézte el 4–1-re. Legutóbb 2004-ben találkoztak ugyanebben a szereposztásban, akkor a vendégek 2–0-ra győztek.

A Hämeelinna–Myllykoski PA összecsapás házigazdája a második vonalban gyengélkedik, legutóbb a KPV Kokkolánál maradt alul. A Myllykoski az élvonalban a középmezőny tagja, hat veretlenül megvívott – 3 győzelem és 3 döntetlen – bajnoki meccs után legutóbb otthon kapott ki 2–1-re a Turkutól. A két csapat 200-ben a Finn Kupában, 2005-ben pedig a Ligakupában találkozott egymással, mindkétszer a MyPa jutott tovább. A Jippo–Vikingit mérkőzésen is másodosztályú gárda fogadja az élvonalbeli riválisát. A Jippo a legutóbbi két bajnoki mérkőzését elbukta, pályaválasztóként még nyeretlen, egy döntetlen mellett háromszor megadta magát. A Vikingit a bennmaradást tűzte ki célul magának, nem lesz könnyű teljesítenie a tervét, a legutóbbi bajnokiján a Jarónál kapott ki. Tavaly mindkét együttes a második vonalban szerepelt, a Vikingit első lett, a Jippo az ötödik helyen kötött ki. Akkor ugyanebben a leosztásban a vendgéek 4–0-ra győztek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik