Már kieső helyen a Pécs

A mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, TŐSÉR NORBERTA mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2007.05.13. 22:18
Címkék
Ellentétes félidőt produkáltak a csapatok a Fáy utcában: az első játékrészben a Pécs, a szünet után a házigazda Vasas futballozot jobban. A döntetlennel a baranyaiak a kiesést jelentő 15. helyre csúsztak vissza.

A kora esti kezdésre nehéz helyzetbe került a Pécs. Kieső helyen állva lépett pályára, mivel a korábban véget ért délutáni mérkőzésen a Tatabánya győzött, s ezáltal megelőzte, és az utolsó előtti helyre lökte vissza a pécsieket, akik így lényegében győzelmi kényszerrel futballoztak a Fáy utcában. A Vasas viszont jóval kényelmesebb pozícióból készülhetett, hiszen a célja az ötödik hely megőrzése, ami össze sem hasonlítható a kiesés ellen vívott élet-halál harccal.

Ez a különbség tükröződött az első félidőben látottakon.

A Pécsről pillanatokon belül kiderült, hogy tisztában van a téttel, s hogy nem csupán a gólszerzést, hanem a védekezést is roppant fontosnak tartja. A vendégcsapat jelentős erőket összpontosított a középpályára, hogy már ott meghiúsítsa a házigazdák próbálkozásait, amikor pedig megszerezte a labdát, négyen-öten felzárkóztak az egyetlen ék mellé, és így igyekeztek gólszerzési lehetőséghez jutni. Ennek a jól megszervezett kontrajátéknak viszonylag hamar meg is lett a gyümölcse. Az angyalföldi védők óvodáshibát követtek el, buta módon hárman rontottak rá Varga Zoltánra, akinek ügyes pörgetése tökéletesen egyedül találta Kulcsár Árpádot

– ez volt a vezetőgól kulcsmozzanata. Ám ezt követően mintha mi sem történt volna, úgy folytadódott a játék. A Vasas határozatlanul támadgatott, a Pécs várta az ellencsapások lehetőségét, és elsősorban az utóbbi akarata érvényesült. A hazai csapat kizárólag szabadrúgásból volt képes izgalmat okozni a vendégek kapuja előtt, Kenesei Krisztiánnak így sikerült egyenlítenie is, de a Vasas szurkolóinak az öröme egyetlen percig sem tarthatott. Elképesztő volt, ahogy a középkezdés után Pest Krisztián szabadon végigvihette a hazai térfélen a labdát, majd zavartalanul a kapuba spiccelhette – vicc, amit a házigazdák összpontosítás és védekezés címén bemutattak.

Már a második pécsi gól szemlátomást nagy zavarba hozta a Vasast, amely a szünet után megpróbált összeszedettebben és erőteljesebben futballozni. A játékosok többet mozogtak labda nélkül, határozottabbá váltak, de ezzel sokáig csupán annyit értek el, hogy hosszú percekig a pécsi térfélen zajlott a játék, ám a pénteken villámigazolással Baranyába szerződő Udvarácz Milánnak a 63. percig semmi dolga nem akadt. Ezzel együtt óriási kockázatot vállaltak a vendégek a támadójáték teljes feladásával, hiszen nem hihették, hogy hiba nélkül állják majd a sarat. Rá is fizettek a taktikára, mert a törvényszerű hiba jött, igaz, Lázok János nagyszerű csellel csapott be két védőt is a gól előtt.

A Pécs hiába próbált visszaállni a korábbi ritmusra, csak erőlködött, az angyalföldiek viszont nem elégedtek meg az egy ponttal, töretlenül mentek előre, és egy szöglet után sikerült megszerezniük a vezetést. A hátralévő időben is ők irányítottak, ám egy figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy elússzon a győzelmük. A Pécs csaknem belevert egy szöget a saját koporsójába azzal, hogy azt hitte, képes lesz megőrizni a szünetig szerzett előnyét, ám alapvetően a döntetlen sem segített rajta. Az első félidőben kilátástalanul játszó Vasas dicséretére szól, hogy a másodikban megemberelte magát, ám összességében nem játszott jól, és nem szolgált rá a győzelemre. Az első játékrészben a Pécs, a másodikban a házigazda mutatott többet – így igazságos eredmény született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik