Megtáltosodott a kiesés elől menekülő Tatabánya

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.04.29. 00:00
Címkék
Ahogyan sejteni lehetett, a kiesés ellen harcoló Tatabánya minden erejét mozgósította, hogy megnyerje a Diósgyőr elleni, sorsdöntőnek is nevezhető csatát, míg a DVTK erejét jól láthatóan elszívta a bajnokaspiráns Debrecen elleni, tíz napon belül lejátszott egy bajnoki és két kupacsata.

Diósgyőrben nagyban megy a találgatás… Miután a klub vezetői együttműködési szerződést kötöttek egy helyi stúdióval, hogy a labdarúgók és a szakmai stáb angol nyelvű oktatáson fejlessze nyelvtudását, a miskolci szurkolók rögvest üzleti befektetést véltek felfedezni, mondván, a szezon végén elkezdődik a futballisták kiárusítása, s ehhez kell a játékosok idegennyelv-ismerete. A szurkolói fantázia határtalan, a DVTK elöljárói állítják, ilyesmiről szó sincs, csakis azért találták ki az iskoláztatást, hogy a keret tagjai jobban megértessék magukat egymással.

Nos, az a Tatabánya–Diósgyőr mérkőzés elején kiderült, egy-két hazai játékos is vehetne szótárt a kezébe: Filó Tamás például nem értette meg magát tökéletesen a montenegrói Vukasin Poleksziccsel – hazaadása után a labda majdnem megtréfálta a kapust. Néhány perccel később Hajdú Norbert már pontosabban célzott: Weisz Tamás keresztlabdájával begyalogolt a büntetőterületen belülre, és elpasszolta a labdát a DVTK kapusa mellett.

Aki látta a Tatabánya múlt heti, MTK elleni meccsét, ezúttal nem hitt a szemének.

A kiesés ellen küzdő együttes teljesen más szellemben, motiváltan, harcosan játszott, és valljuk be, az első félidőben lefutballozta az elvileg sokkal erősebb s a tabellán jóval előkelőbb helyen álló Diósgyőrt. A tatabányai edző, Tornyi Barnabás jót húzott azzal, hogy a kezdő tizenegybe jelölte a sokáig sérüléssel bajlódó Weisz Tamást, aki rendkívül sokat dolgozott a jobb oldalon. A szakember ráadásul pályára küldte Hajdú Norbertet, aki parádés akció végén, Dorge Rostand Kouemaha passza után megszerezte maga és csapata második gólját. Nem kellett sokat várni a harmadik hazai találatra sem: bal oldali beadás után a kameruni csatár magasabbra ugrott, mint Szalma Pál kapus, és a hálóba fejelte a labdát.

A második félidő elején úgy tűnt, a vendégek nem adják fel. Simon Attila szerzett gólt, ám Dorge Rostand Kouemaha az 56. percben minden diósgyőrinek elvette a kedvét a szombati meccstől: a kameruni csatár harminc méterről irgalmatlan erővel küldte a jobb felső sarokba a labdát. S bár a hajrában Foxi Kethevoama is betalált, a lefújás után ismét tatabányai győzelmet ünnepelhetett a publikum. A Tatabánya ezen a délutánon hihetetlen elszántsággal játszott, és bár nehéz helyzetben van, ha a továbbiakban is ilyen lelkesedéssel futballozik majd, a stadionban elkezdhetik az NB I-es klublicenc követelményének megfelelően építeni a reflektorokat, mert azokra nagy szükség lehet a következő szezonban.

Ami pedig a DVTK-t illeti: a diósgyőri játékosokat a héten a nyelvstúdió tantermében, szombaton pedig a futballpályán oktatták.

Most a focit érintő tananyagból elégtelenre vizsgáztak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik