Előny a Pick Szegednél

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.04.22. 23:06
Címkék
Nagyobb megerőltetés nélkül, könnyed, olykor látványos játékkal diadalmaskodott a Pick Szeged a Dunaferr ellen a bajnoki elődöntő három győzelemig tartó párharcának első összecsapásán.

Az új lebonyolítású férfibajnoki rájátszásban elődöntőt vív az alapszakaszban az első, illetve a negyedik helyen végző MKB Veszprém, valamint a PLERAirport, továbbá a második helyen záró Pick Szeged és a harmadik Dunaferr SE.

Az évad közben sok változáson áteső Pick (játékosok jöttek és mentek, edzőváltás volt februárban) az alapszakaszban tíz góllal nyert Szegeden, majd ugyanennyivel kikapott Újvárosban.

A kétségtelenül híresebb és rutinosabb kézilabdázókból álló Szeged kissé kapkodva kezdett, a sok nagy csatát megélt játékosai szinte vergődtek az idegességtől, jellemző: az első hazai találatra a nyolcadik percig kellett várni (1–2). A védekezését mindkét csapat remekül megszervezte, ezért a kapusoknak a legtöbbször elegendő volt a nem takart lövésekre figyelniük. Az újvárosi Richard Stochl bravúrosan hárította a Pick ziccereit, ezért a fokozatosan belelendülő hazai együttes csak a félidő derekán tudott fordítani. Ahhoz, hogy az előny a szegedieknél legyen, kellettek Puljezevics Nenad szenzációs védései, Danijel Andjelkovics pontos gólpasszai és lövései, Vadkerti Attila váratlan keresztbefutásai, valamint Milorad Krivokapics, Ilyés Ferenc és Mezei Richárd bátor egyéni akciói.

A szegediek akkor kerültek jelentősebb fölénybe, amikor a mozgékony hatos védőfalukat nem tudták átlőni az elbátortalanodó újvárosiak, akik nem tudtak megélni sem betörésekből, sem gyors lerohanásokból. Az akciókat ugyan kidolgozta Császár Gábor, Nagy Kornél és Szasa Djokics, ám a befejezés nem sikerült. A Dunaferr nem kézilabdázott olyan elszántan, vagányan, mint legutóbb a balatonfüredi Magyar Kupa-döntőben a Veszprém ellen, és a cserék cseréi sem hoztak jelentős változást a játékában (19–11). A folytatásban a vendégek már a megsemmisítő különbségű vereség elkerüléséért harcoltak, hiszen a küzdelem minden elemében jobb volt náluk a taktikailag és erőnlétileg egyaránt ragyogóan felkészített Szeged. A második összecsapást pénteken Dunaújvárosban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik