Simon mágus varázsolt

MÓCZÁN ZOLTÁN, RODICS DÁNIELMÓCZÁN ZOLTÁN, RODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2007.04.09. 23:46
Címkék
A végig remekül küzdő és jól játszó Pécs hazai pályán nyert az Albacomp ellen a színvonalas, izgalmas rangadón.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt még nagy volt a tolongás az élmezőnyben a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában. A Pécs és a vendég Albacomp játékosai is úgy kezdték a szombat délutáni rangadót, hogy tudták: győzelmük esetén nagy lépést tesznek a négy közé kerülés felé, tehát pályaelőnyt élvezhetnek a negyeddöntőben.

A tét egyáltalán nem hatott bénítólag a csapatokra, sőt! Az első pillanatokban az Albacomp szerzett vezetést, de Simon Balázs vezérletével hamar fordítottak, majd néhány ponttal meg is léptek a hazaiak (25–16). Agreszszív védekezésének és pontos támadójátékának köszönhetően a második negyed közepén többször szorossá tette az állást a vendégcsapat, de a pécsiek sosem hagyták válasz nélkül a fehérvári pontokat. Ekkor már többször előfordultak üresjáratok, gyakran taktikai szabálytalanságok szakították félbe a játékot. A második felvonásban Bojan Lapov örvendeztette meg legtöbbször a baranyai szurkolótábort, együttese a nagyszünetben hat egységgel vezetett (51–45).

Frissebbek, mozgékonyabbak és pontosabbak voltak a vendégek a harmadik játékrész elején, de az újrakezdés után egy ideig tétovázó pécsiek is hamar összekapták magukat. A lefújás pillanatának közeledtével egyre feszültebb lett a hangulat a pályán és a lelátón egyaránt, egyre hosszabb ideig reklamáltak a játékosok egy-egy tévesnek vélt bírói ítélet után. A koreográfia nem változott: rendületlenül ott lopakodott riválisa nyomában az Albacomp, de a PVSK kosarasai között mindig volt valaki, aki megakadályozta a fehérvári egyenlítést (71–67).

Az utolsó felvonásban úgy potyogtak a hárompontosok, mint a tavaszi záporeső a Mecsekben! Ismét Simon volt a baranyai gépezet kulcsfigurája, de öt perccel a találkozó vége előtt ez a bizonyos gépezet zárlatos lett. Támadásban egymást követték a pécsi hibák, a második oldalon viszont minden kísérlet után a gyűrűben kötött ki a labda. Az Albacomp 82–81-re vezetett, de a hazaiak ekkor is újítani tudtak, és a hajrá kezdetén megint előnyben voltak (87–84).

Az utolsó percben szokás szerint a taktikai szabálytalanságok és a büntetődobások játszották a főszerepet. A pécsiek voltak higgadtabbak, így teljesen megérdemelten nyertek a végig izgalmas, szoros, színvonalas rangadón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik