Steve McClaren a bevált emberekre alapoz Izrael és Andorra ellen

Vágólapra másolva!
2007.03.16. 16:59
Az angol válogatott kapitánya, Steve McClaren bejelentette 23 fős keretét a háromoroszlánosok soron következő két Eb-selejtezőjére. Az angol válogatott március 24-én Izrael ellen fog pályára lépni idegenben, március 28-án pedig Andorrában játszik. Nincs különösebb meglepetés a keretben, a fiatal Nugent egyelőre nem kapott bizalmat.
McClaren és csapata számára kötelező a hat pont megszerzése a következő két selejtezőn
McClaren és csapata számára kötelező a hat pont megszerzése a következő két selejtezőn
McClaren és csapata számára kötelező a hat pont megszerzése a következő két selejtezőn
McClaren és csapata számára kötelező a hat pont megszerzése a következő két selejtezőn

Vannak néhányan, akik számára nagy csalódást okoz McClaren választása. Ezek közé tartozik Joey Barton, a Manchester City középpályása, Gareth Barry, az Aston Villa védője, ill. Shaun Wright-Phillips, a Chelsea támadója.

A spanyolok elleni vereség alkalmával Barton és Wright-Phillips még pályára is léptek, most viszont mellőzi őket a kapitány.

A legérzékenyebb pontnak a védelem bal oldala tűnik most az angoloknál. Ashley Cole az Izrael elleni mérkőzésen eltiltását tölti, míg Wayne Bridge szolgálataira sérülés miatt nem számíthat a kapitány. Így Philip Neville vagy Jamie Carragher kezdhet ebben a pozícióban.

Rio Ferdinand és Aaron Lennon játéka kérdéses, de meglehetősen jó esély van arra, hogy felépüljenek. Előbbi térdproblémákkal küszködik, utóbbinak a bordája zúzódott meg.

Amennyiben Lennon felépül, akkor Dyerrel és Downinggal szemben várhatóan elsőbbséget fog élvezni. Hargreaves, Lampard és Gerrard lehetnek a társai a középpályán.

A csatársorban Wayne Rooney mellett Andy Johnson bevetését várja az angol média. Peter Crouchot orrtörése miatt nem nevezhette a szakvezető.

A Preston tehetséges csatára, a Chamionshipben 13 gólos Nugent egyelőre nem került be, de ha a keret valamelyik támadója lesérülne a hétvégi Premiership-fordulóban, abban az esetben még "megcsíphet" egy helyet.

Nugent így az Olaszország elleni március 24-én megrendezendő U21-es találkozóra készülhet, amely mérkőzés egyben az új Wembley-stadion avatója is lesz.

Anglia egyelőre csalódást kelt harmadik helyezésével az Eb-selejtezők „E” jelű csoportjában, ahol Horvátország és Oroszország is megelőzi McClarenéket.

AZ ANGOL KERET
Kapusok: Scott Carson (Charlton Athletic), Paul Robinson (Tottenham Hotspur), Ben Foster (Watford)
Védők: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Phil Neville (Everton), Jamie Carragher (Liverpool), Micah Richards (Manchester City), Rio Ferdinand (Manchester United), Gary Neville (Manchester United), Jonathan Woodgate (Middlesbrough)
Középpályások: Owen Hargreaves (Bayern München), Frank Lampard (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), Stewart Downing (Middlesbrough), Kieron Dyer (Newcastle United), Scott Parker (Newcastle United), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur)
Csatárok: Darren Bent (Charlton Athletic), Andrew Johnson (Everton), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik