Az élre zötyögött a Loki

A mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, FEKETE GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, FEKETE GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.03.11. 21:24
Címkék
Borítékolni lehetett, hogy a bajnoki címvédő DVSC-TEVA számára nem okoz gondot a győzelem megszerzése a tabella utolsó helyén álló, a kiesés elől aligha megmenekülő Vác otthonában. Nem is történt másként: a Loki előbb tempós, majd zötyögős futballal nyert, ezzel átvette a vezetést a Borsodi Ligában.

Thomas Cristiano a 15. percben lehajolt a hazai tizenhatos vonalán, és bekötötte csapattársa, Dusan Dokics kibomló cipőfűzőjét: ez az apró momentum emlékeztetett csupán arra, hogy Vácott is van csapatmunka. Ezzel csak azt kívánjuk érzékeltetni, hogy meglehetősen széteső futball jellemezte a kiesés ellen harcoló együttest az első félidőben. A Debrecen rögtön a kezdő sípszó után uralta a játékot, látható volt, a bajnok minél hamarabb el akarja dönteni a mérkőzést, arra törekszik, hogy korán megszerezze a vezetést. Mivel a Vác és a Debrecen játéka között jól érzékelhető ritmusbeli különbség volt, ez nem is volt lehetetlen feladat. Ibrahim Sidibének köszönhetően pedig a vendégek nem sokkal a kezdés után már vezettek, ráadásul az összeszokottság teljes hiánya jellemezte a váciakat, ami nem csoda, hiszen a csapatban több olyan játékos is helyet kapott, aki csak nemrég érkezett. Éppen az erősítésnek szánt labdarúgók beépítése nem megy zökkenőmentesen, így azonban elég nehéz a bennmaradásért küzdeni. Negyedórányi játékot követően úgy tetszett, a Loki kiüti a hazaiakat, utóbb mégis úgy alakult, hogy csupán egygólos előnnyel zárja a félidőt a DVSC-TEVA. A vezető gól után ugyanis kényelmesebb tempóra váltott, s ez a sebesség már a Vácnak is megfelelt, amely így egy-egy alkalommal még lövőhelyzetig is eljutott.

Idővel kiderült: nem is anynyira kilátástalan a Vác futballja, más kérdés, ez csak azért tűnhetett így, mert a DVSC alig hatvan százalékot adott ki magából.

A második félidőben a Debrecen nem játszott gyorsabban, csupán koncentráltabban, de ezzel már ismét nyomasztó mezőnyfölénybe került. Miroslav Beránek vezetőedző pályára küldte Aco Sztojkovot is, aki néhány megmozdulásával, majd góljával bizonyította, képzett, jó futballista. Technikailag, erőnlétileg, taktikailag és motivációban is ellenfele fölé nőtt a Loki, vagyis pontosan az történt, amire számítani lehetett. Ha a debreceni csatárok nem szórakoznak, nem könnyelműsködnek az ellenfél tizenhatosán belül többször is, nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelem, amely egy pillanatig sem forgott veszélyben. Annak ellenére, hogy a Vác a hajrában szépíteni tudott, és gólja után a lefújásig még be is szorította a fehér mezeseket. A végeredmény azonban már nem változott, a Debrecen megérdemelten nyert, a Vác pedig lélekben felkészülhet az NB II-re. Miroslav Beranek együttese ezen a mérkőzésen pontosan annyit adott ki magából, amennyi elég volt a könnyed sikerhez. Vagyis két nehéz győzelem után ezúttal magabiztosan szerzett három pontot a Debrecen, amely ezzel meg is előzte a Pakson bukó MTK-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik