Játék nélkül három pont

RODICS DÁNIEL, Kopacz GyulaRODICS DÁNIEL, Kopacz Gyula
Vágólapra másolva!
2006.12.21. 01:21
Címkék
Elmaradt az Alba Volán–Dunaújváros mérkőzés a Borsodi Jégkorongliga alapszakaszában, mert az Acélbikák játékosait sérülés- és betegséghullám sújtja.
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
A dunaújvárosi kapus, Jaroslav Ferjo sem léphetett jégre
Rangadóra készültek szerdán Székesfehérváron. Bár a fiatal játékosokból álló dunaújvárosi csapat egy ideje már nincs egy súlycsoportban a Volánnal, a megyei derbikre mindkét város sportszerető közönsége kiemelt figyelmet fordít. Október elején 4–2-re, október végén 4–1-re, november végén pedig 6–1-re győzött a DAB ellen a bajnokcsapat. A dunaújvárosi csapatból a lábtörést szenvedő Erdősi Péter mellett a kapus Jaroslav Ferjo, és a csapatkapitány Vargyas László is sérült.

„Mindketten a jégkorongozók körében klasszikus nyavalyával, lovaglóizom-húzódással küszködnek – mondta id. Azari Zsolt, a dunaújvárosiak szakosztályvezetője. – A múlt héten a juniorválogatottban szereplő fiataljaink Csíkszeredában egy rejtélyes vírusos megbetegedést szedtek össze, ezt átragasztották Kiss Tamás kapusra is. Tizenöt mezőnyjátékost valahogy öszszeszedtünk volna, de kapus nélkül nem vállalhattuk a játékot.”

A hivatalos közleményben az szerepel, hogy az újvárosiak a találkozó elhalasztását kérték, viszont a Magyar Jégkorongszövetség döntése értelmében a mérkőzés három pontja az Alba Volánt illeti. „Ez csak a kötelező forma, mi is elismertük, hogy képtelenség lenne pótolni a találkozót – folytatta a sportvezető. – Beszéltem idősebb Ocskay Gáborral, a fehérváriak szakosztály-igazgatójával, és egyetértettünk abban, hogy a rendkívül sűrű program miatt nem erőltetjük a mérkőzés lejátszását. Sajnos kevesen vagyunk, játékosainknak kétnaponta meccsük van, hiszen a felnőttkeretben tíz-tizenkét juniorkorú hokis van.”

Február közepén már az elődöntőket játsszák a bajnokságban, a fehérváriakra addig még a Kontinentális Kupában és az Interligában is jelentős feladatok várnak, ők tehát biztosan nem bánják, hogy elmaradt a meccs. A dunaújvárosi ifjak viszont kiváló formában vannak, illetve voltak a vírustámadás előtt, a divízió–2-es junior-világbajnokságon parádésan játszottak! A magyar válogatott öt mérkőzés alatt összesen 41 gólt szerzett, ebből az Erdélyi Péter, Jobb Dávid, Kiss Ákos, Berta Ákos, Király Zsolt, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint összetételű, nyolcfős dunaújvárosi különítmény 18-at jegyzett, ráadásul 39 gólpasszal is büszkélkedhet!

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi kézilabda-bajnokságot?

---- L ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik