Hóhér élesíti a bárdját

Szabados BalázsSzabados Balázs
Vágólapra másolva!
2006.09.08. 01:28
Címkék
Nagy „Hóhér” József (15–0–0, 11 K. O.) szombaton pályafutása fontos mérföldkövéhez érkezik. A 18.30 órakor kezdődő szentesi bokszgálán Nagy az IBF nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki övéért mérkőzik az angol Darren Rhodesszal (19–9–3, 7 K. O.).
Nagy József közeledik az elithez
Nagy József közeledik az elithez
Nagy József közeledik az elithez
Nagy József közeledik az elithez
Nagy József közeledik az elithez
Nagy József közeledik az elithez

Nagy József

Beceneve: Hóhér
Született: 1975. július 28., Debrecen
Súlycsoportja: nagyközépsúly
Magassága: 177 cm
Alapállása: normál
Edzője: Somlai Miklós
Manager: Felix-Promotion
Profi mérleg: 15 mérkőzés – 15 győzelem – 11 K. O. – T. K. O.
Profi címek: magyar bajnok (2004), IBF középsúlyú kisvilágbajnok (2004), WBA középsúlyú kisvilágbajnok (2005), EBA nagyközépsúlyú bajnok (2005)
Gyaníthatóan nem lesz annyira könnyű dolga, mint a középkori hóhéroknak, a ringben ugyanis visszaütnek, ráadásul a brit bunyósok legendásan jó harcosok. A Leedsben élő Darren Rhodes legutóbbi három mérkőzését megnyerte, zömében olyan bokszolóktól kapott csak ki, akiknek makulátlan a statisztikája.
A hajdúhadházi bokszolót legutóbb június elején láthattuk a kötelek között, amit leginkább akkori ellenfele, a kongói Makudi Manda bánt…

„Józsi, miután alaposan kipihente magát, július végén edzésbe állt, és bátran kijelenthetem, tökéletesen sikerült a felkészülése. Már több mint három hete megkaptuk ellenfeléről az anyagot, alaposan feltérképeztük harcmodorát. Nyílt sisakos bunyós, aki keresi a párharcokat, tehát nagyon élvezetes mérkőzésre számíthatunk” – mondta Rácz Félix menedzser.

Tény, a mi „Hóhérunknak” sem kell a szomszédba mennie agresszivitásért, kérdés, vajon a nagy adok-kapokból ki kerül ki győztesen? Tanulságos lehet, hogy 2003 tavaszán Londonban Kótai Mihály elsősorban hatásos védekezésének köszönhetően győzte le Darren Rhodest.
„Fontos, hogy Józsi zárt védekezésből indítsa a támadásokat, a felkészülés során erre fektettük a hangsúlyt. Neki jót tesz, ha jó ellenféllel bokszol, mert akkor higgadtabban viselkedik a ringben” – jegyezte meg a menedzser.

A tét az IBF interkontinentális bajnoki címe, ha ezt megszerzi a 31 éves magyar öklöző, akkor igazán közel kerülhet súlycsoportja elitjéhez.
„Ha most győzünk, akkor Nagy József neve garantáltan rákerül az IBF Top 15-ös listájára. Ami azt jelenti, hogy egy vagy két címvédő meccs után az IBF nagyvilágbajnoki címének megszerzésére is lehetőséget kapnánk” – tette hozzá Rácz Félix.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik