Könnyed siker telt ház előtt

JÁVOR PÉTERJÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.08.02. 01:52
Címkék
Kásás Tamás volt a legjobb
Kásás Tamás volt a legjobb
Kásás Tamás volt a legjobb
Kásás Tamás volt a legjobb
Kásás Tamás volt a legjobb
Kásás Tamás volt a legjobb

A magyar válogatott szép gesztussal kedveskedett a békéscsabaiaknak, ugyanis a mérkőzést megelőzően, délben az Árpád-fürdő bejáratánál egy emlékfát ültetett abból az alkalomból, hogy az olimpiai bajnok gárda először mutatkozott be a Viharsarok fővárosában. Óriási hangulat fogadta a lelátón a kedvenceket, a mintegy 1200 néző már csaknem egy órával a találkozó előtt hangos ovációval üdvözölte a csapatot.

Az első gól a magyarok nevéhez fűződött, Fodor Rajmund adta meg az alaphangot. A vendégek egy pillanatra sem jutottak előnyhöz, csak egyszer tudták megközelíteni a házigazdát (3–2). Kásásék az első két negyedben tetszetős gólokkal vétették észre magukat, sőt az első négy találatuk mind akcióból esett, miként a finisben is rendre ily módon találtak be. Jól váltottak védekezést, Kemény Dénes pedig kipróbálhatott néhány fiatalt is, akik nem okoztak csalódást. Az utolsó negyed első perceire hétgólos előnyre tett szert az olimpiai bajnok együttes, s bár a románok nem adták fel (igyekeztek ők is távoli lövésekkel kitűnni), a magyar kapus rendre a helyén volt. A szurkolókat az sem zavarta, hogy időközben befeketedett az ég a vihart ígérő felhőktől, nem tágítottak a helyükről. Az a pár csepp eső senkit nem zavart, különösen a vízben lévőket nem. A mérkőzés legjobbjának megválasztott Kásás Tamás pedig ajándékot vehetett át a lefújás után.

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA 14–7 (4–2, 4–1, 1–1, 5–3)
Békéscsaba, 1200 néző. V: Németh A., Simion (román)
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – Madaras 2, KÁSÁS 2, KISS G. 2, FODOR 1, BIROS 2, MOLNÁR T. Cs: Baksa (kapus), Varga Dániel, Hosnyánszky 1, Szívós 1, Kiss Cs. 1, Kis G. 1, Gór-Nagy 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
ROMÁNIA: Nenciu – Radu 1, Iosep 1, G. Georgescu 1, Matei, DINA 1, Kádár. Cs: Musat 1, Tuinea 1, Busila, DUNCA, R. Georgescu 1, Ghiban, Stoenescu. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 3/2

Mestermérleg

Kemény Dénes: – Kiválóan szolgálta a mérkőzés a felkészülésünket, amit külön köszönök a városnak, és hasonlóképpen köszönöm a szurkolók szeretetét. Amit a játékosoknak elmondtam a találkozó előtt, azt maximálisan betartották, sikerült jobban bevésni a fejekbe az edzéseken gyakoroltakat.

Vlad Hagiu: – Három hónapja nagyon kemény munkával készülünk az Európa-bajnokságra. Próbáltuk szorossá tenni a találkozót, de nem sikerült, mert egy kicsit még fáradt a csapat. Ugyanakkor nagyon örülünk a magyarok meghívásának, annak, hogy ilyen jó gárdával készülhetünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik